L’Escola d'Estiu de l'Economia Solidària reflexionarà enguany sobre migracions i cooperació

L’any 2016 aquest sistema d'acció comunitària va moure 164 milions d’euros i va crear més de 3.600 llocs de treball


La relació entre l’economia solidària i les migracions, l’acció comunitària, els procomuns digitals, les polítiques públiques o les dinàmiques d’intercooperació seran alguns dels temes que es tractaran en el marc de la segona edició de l’Escola d’Estiu de l’Economia Solidària, que coorganitzen la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya (XES) i la Fundació CívicaEsperanzah, i que tindrà lloc els dies 29 i 30 de juny i 1 de juliol a El Prat de Llobregat.

Enguany, l’Escola d'Estiu porta per títol Economia solidària: una eina per la transformació social. I és que la voluntat d'aquesta jornada de formació és esdevenir un espai de trobada, reflexió, debat i aprenentatge a l’entorn de les experiències i estratègies de l’economia solidària per transformar la societat.

Per això es posaran sobre la taula experiències i debats al voltant d'aquest sistema econòmic respectuós amb les persones, el medi ambient i els territoris que funciona sota criteris democràtics, d’horitzontalitat, transparència, equitat i participació, i que no para de créixer any rere any. L’any 2016, aquest sistema econòmic va moure 164 milions d'euros d'ingressos i va crear més de 3.600 llocs de treball. A més, el conjunt d’organitzacions que formen el mercat social comptaven l'any passat amb una base social de 215.000 persones.

La sessió inaugural de la II Escola d'Estiu se celebrarà el dia 29 de juny a la seu del Col·lectiu Ronda, a Barcelona. La resta de jornades tindran lloc al Centre Cívic El Prat de Llobregat- Delta, al Prat de Llobregat i s'estructuren en un primer dia en què hi haurà presentacions de diverses experiències al voltant de l'economia solidària i un segon dia que se centrarà en la celebració de diversos tallers pràctics.

La inscripció a l’Escola d’Estiu té un cost de 10€ i inclou la documentació de les ponències i el llibre Esmolem les eines, que aplega un resum dels debats de la primera edició de l'Escola. Per participar-hi cal inscriure's prèviament a través d’aquest enllaç.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article