Persones amb discapacitat física s’estrenen com a submarinistes en una activitat de l’hospital Joan XXIII

La pràctica, en col·laboració amb l’Institut Guttman i la Societat d’Exploracions Submarines, s’ha programat per celebrar el 50è aniversari del centre tarragoní


Deu pacients amb discapacitats físiques de l’hospital Joan XXIII s’han estrenat aquest divendres com a submarinistes. Ho han fet en una activitat impulsada pel centre, per celebrar el 50è aniversari de la institució, i en col·laboració amb l’Institut Guttman i la Societat d'Exploracions Submarines (SES).

Als pacients, seleccionats pel servei de rehabilitació, se’ls va fer un entrenament en piscina la setmana passada i aquest divendres ho han posat a la pràctica a la platja de l’Arrabassada de Tarragona. Javier Rodríguez, cap de servei de cirurgia maxil·lofacial del Joan XXIII i bussejador, ha explicat que per les persones amb cert grau de dificultat en la mobilitat estar a l’aigua significa “sentir-se ingràvid, independent i en llibertat”.

A més, considera que fer-los practicar submarinisme “els motiva per cuidar-se i estar bé” i evitar la tendència al sobrepès de les persones que van en cadira de rodes.

Persones amb discapacitat física s'estrenen com a submarinistes | Hospital Joan XXIII

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article