La Confederació reclama que les entitats socials tinguin preferència en la gestió dels serveis públics

El desplegament de la llei sobre concerts socials no s’ha concretat encara i, per això, el tercer sector reclama una “aposta clara” pel model públic-social


La Confederació, com ja ho ha fet en diverses ocasions la Taula del Tercer Sector, reclama a l’administració que les entitats socials tinguin preferència per sobre de les empreses privades en la gestió dels contractes de serveis. Així ho ha expressat aquest divendres passat el president de l’entitat, Joan Segarra, en la primera edició del programa de formació per a les associacions sobre contractació pública.

“Les entitats socials gestionem els serveis públics sense buscar el lucre i amb la intenció de reinvertir els beneficis”, ha assenyalat. De fet, aquesta és una reclamació història del tercer sector a Catalunya i va en la línia de les darreres directives europees, que aconsellen els estats membres que, si s’ha d’externalitzar la gestió de serveis a les persones, se’ls doni a les entitats de l’acció social un tracte preferent en les adjudicacions de contractes.

Així és com el Parlament va aprovar el Decret Llei 3/2016 que preveu els concerts socials, però el seu desplegament reglamentari, denuncien des de la Confederació, encara “resta pendent”. Per això, reclamen des del tercer sector que el Govern aposti de forma “clara” pel model de col·laboració públic-social. Consideren les entitats que la seva tasca no pot ser considerada com la d’un proveïdor més i reivindiquen el seu caràcter de servei públic.

“Partim d’un model, a Catalunya, amb gran col·laboració entre el sector públic i el privat i gran presència del tercer sector que volem seguir preservant”, ha respost la directora general de Contractació Pública, Mercè Corretja. A més, el el director de Coordinació de Contractació Administrativa de l’Ajuntament de Barcelona, Francisco Blanco, ha subratllat que des del consistori ja s’està “reorientant” l’organització de l’administració per tal d’incorporar els criteris socials tal com aconsellen les directives europees.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article