El Síndic investiga des de fa mesos les cinc residències per a gent gran de Barcelona

La institució s'ha fet ressò de les denúncies fetes públiques amb relació a les mancances tant pel que fa a les instal·lacions com a l'atenció que reben els usuaris


El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, investiga des de fa mesos el cas de les cinc residències de gent gran de Barcelona que han estat denunciades per diversos familiars. En concret, la institució està analitzant les condicions i el servei prestat en diversos d'aquests centres. Ho ha fet per respondre a la denúncia que la Plataforma SOS Gent Gran i la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) van interposar en relació amb el deteriorament de les instal·lacions, les mancances de personal i les deficiències en l'atenció de les persones residents dels centres.

La denúncia contra cinc centres públics gestionats per la UTE formada per OHL-Servicios Ingesan i Asproseat alerta de les mancances en l'atenció dels residents, la neteja de les instal·lacions, la qualitat de l'alimentació i una dieta poc equilibrada. Els familiars també denuncien mancances de material necessari (com ara grues adequades, tovalloles, coberts, etc.), el mal estat d'algunes instal·lacions i del mobiliari, problemes amb els subministrament de medicaments, les ràtios de personal insuficients i les llargues llistes d'espera, entre d’altres.

Des del mes de gener de 2017, el Síndic ha rebut set queixes presentades per familiars d'usuaris sobre alguns aspectes relacionats amb mancances en l'atenció de les persones grans que requereixen serveis residencials. Actualment aquestes queixes s'estan tramitant. El Síndic ha demanat informació al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat  de Catalunya, d'acord amb les competències que té assignades la institució.

L'Ajuntament de Barcelona ha reclamat aquest dilluns que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies es comprometi formalment a realitzar un nou concurs de licitació, tal com va prometre a les famílies. També ha reclamat que posi en marxa ja un pla per millorar les instal·lacions i els serveis de les residències, així com el nombre de professionals. La Síndica de Barcelona també està investigant el cas.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article