Bassa suspèn l'activitat d'una de les cinc residències de Barcelona denunciades per “maltractament”

Afers Socials ha obert un expedient sancionador contra la Residència El Molí, gestionada per Ingesan-Asproseat


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert un expedient sancionador i ha suspès cautelarment l’activitat de la gestora Ingesan-Asproseat a la Residència El Molí-Via Favència de Barcelona, una de les cinc residències que han estat denunciades pels familiars dels residents a través de la plataforma SOS Gent Gran i la Federació de Veïns i Veïnes de Barcelona per “maltractament”.

La decisió s’ha pres davant les greus irregularitats funcionals detectades fa un mes pel servei d’inspecció relacionades amb la gestió de la medicació, els àpats i la higiene i que a dia d’avui no s’han esmenat, així com l’aparició d’un brot de sarna fa dos dies, del qual el Departament n’ha tingut coneixement aquest dimecres gràcies a una visita rutinària de la inspecció i que ha afectat tres persones usuàries i tres treballadors.

La conselleria considera que l’entitat no ha adoptat les mesures necessàries per aïllar usuaris i treballadors i no ho ha comunicat als familiars en els terminis establerts. L’empresa, per tant, alerten des de la conselleria, no havia comunicat aquest fet pels canals adequats quan feia més de 24 hores que en tenien coneixement.

Ingesan-Asproseat gestionava la Residència El Molí-Via Favència des del 2016, quan va guanyar el concurs. L’equipament atén 100 persones. Arran de la suspensió de l’activitat, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha iniciat les gestions perquè se’n faci càrrec de la gestió l’empresa més ben valorada d’acord amb la prelació de la llei de contractació que correspon. Aquesta empresa assumirà la plantilla de la residència.

Com la residència El Molí, hi ha quatre residències més que estan sent investigades tant pel Síndic de Greuges com per la Síndica de Barcelona. En concret, són les residències Mossèn Vidal i Aunós, Bon Pastor, Alchemika i Bertran Oriola. També l'Ajuntament de Barcelona va demanar aquest dilluns a Afers Socials que complís amb el compromís que va assumir amb les famílies i que obrís un nou concurs per a la gestió d'aquests equipaments. Així mateix, va reclamar la millora de l'atenció i de les ràtios de professionals cuidadors. El Departament ja havia avisat que suspenia qualsevol pròrroga del contracte.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article