El col·legi de nutricionistes crea un fons per oferir tractaments a malalts de càncer, diabetis i celiaquia

La campanya ‘Això s'ho val!’ compta amb el suport de la Creu Roja i d'associacions de les tres malalties


El col·legi de dietistes-nutricionistes de Catalunya (CoDiNuCat) ha creat un fons econòmic per oferir tractaments dietètics individualitzats a malalts de càncer, diabetis i celiaquia, segons han anunciat aquest dijous. El col·legi ha establert un acord amb associacions d'afectats de celiaquia i diabetis, amb la Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer i amb la Creu Roja Catalunya.

Així, es facilitarà a malalts en situació d'elevada vulnerabilitat uns vals bescanviables per anar a la consulta d'un dietista-nutricionista i adaptar el que menja a la seva malaltia. L'acord, vehiculat a través de la campanya ‘Això s'ho val!’, s'ha posat en marxa avui amb l'entrega de 10.000 euros del col·legi a les entitats perquè els facin arribar als pacients.

Nancy Babio, presidenta del CoDiNuCat, ha destacat que un abordatge dietètic “adequat” és “essencial” en la prevenció i el tractament de malalties cròniques i també en la “millora” de la qualitat de vida dels afectats.

El col·legi cita l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per afirmar que dels deu factors de risc que més perjudiquen la salut, sis estan relacionats amb l'alimentació. En aquest sentit, apunta l'entitat, l'OMS i les entitats científiques de referència consideren la prevenció de l'obesitat i de les malalties cardiovasculars una prioritat de la salut pública.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article