La FaPaC reclama que els barracons disposin de totes les mesures per fer front a la calor

L’entitat alerta que les famílies estan assumint despeses de manteniment d’alguns centres escolars


Tot i que les classes han acabat per a molts nens, encara hi ha llars d’infants que allarguen la seva activitat durant setmanes i molts centres educatius acullen aquests dies casals d’estiu, tant dins dels edificis com als patis. Per aquest motiu, la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnat de Catalunya (FaPaC) recorda que les temperatures no poden superar els 27 graus dins les aules i, per això, reclamen a Ensenyament que condicioni els centres educatius.

Admeten des de la FaPaC que les famílies han registrat fins a 34 graus a les classes i recull, amb preocupació, desenes de casos de infants marejats, amb vòmits, baixades de tensió, deshidratació o manca de concentració per culpa de la calor. En alguns casos les queixes, que també han fet sindicats com l’USTEC-STEs, han acabat en denúncies als municipis.

La manca d’inversió i la deficient climatització

Recorden, a més, que aquest no és un “fenomen nou” sinó que es repeteix cada final i inici de curs. I, malgrat tot, acusen l’administració de no resoldre la situació. Consideren, per això, que les mesures que ha de prendre la conselleria han d’anar “més enllà d’un correu electrònic amb recomanacions lògiques enviat als mestres”.

Exigeixen una inversió suficient perquè es reformin els edificis escolars, reclamen que tots els barracons i mòduls prefabricats estiguin climatitzats, així com altres edificis emprats per infants, com biblioteques o àrees de pediatria. També demanen un manteniment adequat dels edificis, un problema que, es queixen des de l’entitat, “les AMPA estan pal·liant assumint el cost de dotació de ventiladors, equips de refrigeració o vinils per a finestres”. També reclamen a la conselleria que vetlli perquè els patis i espais exteriors tinguin zones d’ombra i vegetació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article