L'ONCE fa una crida per trobar voluntaris a Barcelona

En l'últim any més de 2.000 persones es van beneficiar dels programes de voluntariat de l'organització


L’organització ONCE a fa una crida per trobar voluntaris a Barcelona. En l'últim any, més de 2.000 persones es van beneficiar dels programes de l'organització que, gràcies a la col·laboració d'aquests voluntaris, han dut a terme més de 38.000 accions.

Un total de 2.181 voluntaris dediquen la seva atenció, de forma totalment altruista, a beneficiar i millorar la qualitat de vida de persones cegues i amb discapacitat visual greu de tot l’Estat, a través de les iniciatives i programes de Voluntariat ONCE. En aquesta ocasió, l'organització fa una crida per trobar voluntaris a la ciutat de Barcelona. A més, l'ONCE també ha posat en marxa un projecte adreçat a persones amb sordceguesa, del qual s'han beneficiat en l'últim any 160 persones amb aquesta doble discapacitat, que arrenca amb una formació específica que garanteix la comunicació d'aquestes persones amb els mateixos voluntaris i amb el seu entorn.

El programa d'acompanyament, els més sol·licitat

El Voluntariat ONCE es divideix en cinc programes que van adreçats a les persones cegues: els programes d'acompanyament, accés a la informació, esportiu, cultural-recreatiu i d'experiència personal. En el cas del programa d'acompanyament, les activitats que es realitzen estan enfocades en donar suport a la persones en els seus diferents desplaçaments com els serveis que ja li presta l'ONCE (rehabilitació, aprenentatge de braille i tiflotecnologia ...), assistència a consultes mèdiques, gestions administratives, compres, passejos, entre d'altres. Aquesta opció és la que major nombre de peticions atén, ja que serveix per a realitzar tot tipus de gestions personals.

El programa d'Accés a la Informació va dirigit a donar suport puntual als afiliats amb dificultats per accedir a la informació impresa en documents, com emplenament d'impresos, lectura de correspondència i documents privats, etc, i igualment amb les noves tecnologies.

Amb el Programa Esportiu, es facilita la pràctica esportiva, grupal o individual, de les persones cegues en totes les diferents activitats i tots els nivells. Es col·labora en l'accés a instal·lacions esportives i en el desenvolupament al seu interior, es possibilita a la persona cega les indicacions i referències necessàries en entrenaments i proves, i es localitzen els elements i instruments esportius i estris personals.

En el Programa Cultural-Recreatiu es fa més accessible la cultura i l'oci a les persones amb ceguesa i deficiència visual, recolzant la seva participació en activitats culturals i recreatives.

Finalment, el Programa d'Experiència Professional divulga experiències laborals que puguin servir de referència als afiliats demandants d'ocupació. Els voluntaris donen suport amb la seva experiència sociolaboral a aquelles persones cegues que comencen el seu camí professional en el mateix lloc o sector per al qual la persona voluntària està qualificada.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article