Granollers obre un centre d'acollida i un habitatge per a persones refugiades

Els dos nous emplaçaments habilitats a la ciutat acolliran 20 persones refugiades a l’any


Aquest mes de juliol s’obre un centre d’acollida per a persones refugiades a Granollers, amb capacitat per a 10 places. Les estades són de 6 mesos, això permetrà que hi puguin passar 20 persones refugiades a l’any. Aquestes persones arribaran a la ciutat directament d’un camp de refugiats del Líban, i en aquest centre faran el procés d’acollida capitanejat per la Creu Roja.

Com ja anunciàvem la setmana passada al Social, Catalunya acollirà en les properes setmanes una trentena de refugiats procedents de Grècia. Tots ells han arribat a l’Estat espanyol en un grup de 184 persones, format per 52 homes, 44 dones i 88 menors, que es repartirà entre diversos municipis, alguns d’ells catalans.

La major part tenen la nacionalitat siriana i una vintena són d’Iraq. És el grup més nombrós que arriba a l’Estat des que el govern espanyol es va comprometre amb la Unió Europea a acollir més de 17.000 persones provinents de reubicacions i reassentaments.

En aquesta ocasió, a Granollers arriben aquestes persones directament d’un camp de refugiats del Líban, i en aquest centre faran el procés d’acollida capitanejat per la Creu Roja. L’entitat ha fet la selecció de cinc persones que treballaran al centre: dos treballadors socials, un integrador social, un psicòleg i un auxiliar administratiu.

El Punt del Voluntariat, clau per cobrir places

Entre d’altres tasques, els professionals faran l’acompanyament a l’hora de fer els tràmits d’empadronament, de tramitació de targeta sanitària, inici de l’aprenentatge de l’entorn i de l’idioma... En definitiva, un suport que les ajudi a guanyar certa autonomia i que els faciliti la integració.

Al marge de l’equip de professionals Creu Roja identificarà les necessitat de voluntariat que es precisin en funció de les característiques de les persones refugiades que arriben. De manera coordinada amb l’Ajuntament de Granollers, mitjançant el Punt del Voluntariat, es farà una crida per cobrir les places de voluntari que hauran de passar per un procés de selecció i formació previ.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article