Les famílies qüestionen el compromís del Govern amb les cinc residències de gent gran denunciades

Demanen a la consellera Bassa que controli que el Departament compleix les seves promeses


Les famílies de les residències barcelonines Bertran i Oriola, Bon Pastor, Mossèn Vidal i Aunós, Alchemika i El Molí han qüestionat aquest dimecres que el Govern estigui complint amb els compromisos que va adoptar en seu parlamentària la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa.

En roda de premsa, els familiars han explicat que dimarts es van reunir amb directius del Departament i van sortir “neguitosos”, ja que sembla que hi ha “certes resistències a posar en pràctica allò que va prometre la consellera”, ha explicat una de les seves portaveus, María José Carcelén. En concret, ha apuntat que des de la Conselleria es parla de convocar el nou concurs al llarg del 2018 en lloc de fer-ho ara, i que situen el reforç de personal ja de cara al nou concurs.

Els familiars de les cinc residències van celebrar fa uns dies que Bassa es comprometés a no prorrogar els contractes a l'empresa gestora dels centres, Ingesan – Asproseat, convocant per tant un nou concurs. A més, també va anunciar que s'incrementarà el personal fins a final d'any. Dimarts es van reunir amb alts directius del departament per concretar aquests compromisos, però han explicat aquest dimecres que van sortir de la trobada “molt preocupats”, perquè van tenir la sensació que el departament no tenia intenció de complir les promeses fetes per la consellera.

En concret, han lamentat que durant la reunió es parlés de convocar el concurs durant el 2018, en lloc de fer-ho ara perquè una nova empresa adjudicatària pugui ja operar a partir de l'any que ve. Així mateix, també s'han queixat que es digués que la qüestió del personal es resoldria amb el nou concurs, en lloc d'incrementar els gericultors ara mateix fins arribar a una ràtio de com a mínim un per a cada deu persones.

“Ens preocupen molt que aquests persones no tinguin clar el què i el quan. Demanem que la consellera verifiqui i controli que es compleixen les seves promeses”, ha dit Carcelén, que ha demanat a Bassa que assisteixi a la propera reunió, prevista per al 27 de juliol.

“Quan un polític fa una promesa que és tan sensible creiem que s'ha de fer un seguiment”, ha continuat la representant de les famílies, que ha lamentat que la seva tasca, així com la de la Plataforma Sos Gent Gran, encara no hagi acabat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article