La Somnàmbula, la cursa solidària que vol visibilitzar les persones amb discapacitat intel·lectual

La novetat d'aquest any és que inclou tres circuits per als que corren, per als que caminen i un circuit adaptat per a tots els públics


Roda de Ter acollirà, aquest divendres al vespre, la quarta edició de La Somnàmbula, una cursa nocturna i solidària amb les persones amb discapacitat intel·lectual, organitzada per l'Associació Sant Tomàs. L’entitat espera repetir l’èxit de les últimes tres edicions, on s’han superat els470 participants d'aquesta cursa dirigida a corredors i oberta a caminadors d’Osona i de tot Catalunya.

Una de les principals novetats d’enguany és que hi haurà 3 recorreguts: Troneres amb un recorregut de 7,3 km d’asfalt i terra pels corredors; Tocatardans amb un recorregut de 4,5 km d’asfalt i terra per les persones que caminin; i Noctàmbuls amb un recorregut de 4,4 km d’asfalt, accessible per persones amb mobilitat reduïda. A més, totes aquelles persones que no puguin venir però vulguin col·laborar es podran inscriure al dorsal solidari i fer el seu donatiu.

La competició s’iniciarà a la plaça Major de Roda de Ter a les 21.30 h de la mà de l'Elena Congost, esportista catalana que va obtenir la medalla d'or a la marató dels Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro 2016. Com ja és habitual, abans de la cursa hi haurà la interpretació en directe d'una peça de La Somnàmbula, l’òpera de compositor italià Bellini, de la mà de la soprano Rosa Mari.

Les inscripcions es poden fer per Internet fins al dia 4 de juliol o bé el mateix dia de la cursa a partir de les 20 h. El preu de les inscripcions és de 9 € els adults i 4 € pels menors de 14 anys. El preu inclou un obsequi i ressopó; a més, totes les inscripcions realitzades des de la web entraran en el sorteig de diversos premis.

Construint un nou edifici a Vic

Els beneficis obtinguts es destinaran a l’adquisició de l’equipament necessari per al nou edifici a Vic del Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç “Tris Tras” que es troba ja en la fase final de construcció. La Somnàmbula és molt més que una cursa, busca fer visibles les persones amb discapacitat intel·lectual a la comarca d’Osona i les moltes capacitats que tenen. La cursa no només es fa per a elles sinó amb elles, ja que formen part de l’organització, col·laboren en la preparació d’aquesta i en l’entrega dels obsequis, entre d’altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article