El TSJC anul·la la taxa de l'Ajuntament de Barcelona per gravar els pisos buits

El tribunal considera que el consistori no té competències per regular aquesta qüestió


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat la taxa de l'Ajuntament de Barcelona que grava els pisos buits. El consistori va aprovar la taxa el setembre passat pels habitatges que porten més de dos anys que estan buits. El TSJC considera que el consistori es va excedir en les seves competències en introduir aquest impost.

El TSJC considera que l'Ajuntament no pot imposar una taxa d'aquest tipus sobre pisos injustificadament buits, atès que és la Generalitat la que té competències exclusives en la matèria, com estableix l'Estatut d'Autonomia, i els consistoris només les poden exercir en relació amb l'habitatge públic i de protecció oficial.

A més, afegeix que el consistori sí que pot implementar mesures fiscals que incentivin l'ocupació d'habitatges buits o que penalitzin la desocupació permanent i injustificada per més de dos anys, però sempre conforme a les competències legals establertes amb el denominat Impost sobre Habitatges Buits, creat per llei al Parlament.

El tribunal, però, descarta la indefensió que al·legava l'Associació Espanyola de Banca per la publicació de l'obertura del tràmit d'informació pública. Segons la sentència, aquest fet no va vulnerar cap disposició constitucional o legal, ni va impedir que es poguessin presentar al·letacions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article