La Taula del Tercer Sector resol la divisió interna i fa dimitir Oriol Illa i tota la junta

Una junta provisional presidida per Enric Morist, de Creu Roja, convocarà aquest divendres eleccions


La Taula del Tercer Sector ha resolt aquest dimecres al vespre el conflicte que enfrontava les entitats amb el president, Oriol Illa, a qui havien presentat una moció de censura. Ho ha fet amb un acord de consens que evita l'escissió de la federació. Oriol Illa dimiteix, però també ho fa tota la junta.

D'aquesta manera, s'ha creat una junta provisional, presidida per Enric Morist, de Creu Roja, l'única entitat de l'antiga junta que es manté, i formada per Càritas Catalunya, Fundesplai, la Federació d'Entiats amb Projectes i Pisos Assistits (FEPA), la Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer (FECEC) i Salut Mental Catalunya. Aquesta junta haurà de convocar aquest divendres mateix unes noves eleccions que permetran escollir un nou govern per a la Taula del Tercer Sector a la tardor. 

L'organització, que agrupa més de 3.000 entitats socials, va veure les darreres setmanes com set de les 13 federacions de la junta i de les 35 de la Taula havien demanat per carta la dimissió d'Illa. En concret, van dirigir una carta signada el 8 de juny per la Federació Catalana del Voluntariat; Discapacitat Intel·lectual Catalunya (Dincat); el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (Cocarmi); Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS); Cooperatives d'Iniciativa Social; Moviment Associatiu de la Discapacitat Física (ECOM) i la Fundació Pere Tarrés.

Diferències en el model de governança

Les entitats al·legaven diferències en el model de governança, juntament amb “l'incompliment reiterat” de consensuar els missatges que es traslladen a la societat, són les causes que haurien portat a aquesta situació, segons un comunicat de les set entitats.

Per tot plegat, les entitats van veure unilateralitat en alguns dels seus posicionaments i criticaven la seva proximitat amb ERC, partit en el qual Illa ha militat i que el va portar a ser cap de gabinet del vicepresident Josep Lluís Carod-Rovira. Illa ja havia mostrat la seva disposició a abandonar el càrrec.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article