Els interns del CIE de la Zona Franca abandonen la vaga de fam

Segons fonts de la Policia Nacional espanyola, estan en bones condicions de salut


Una seixantena de persones, la majoria provinents de Guinea Equatorial, internes al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona van abandonar aquest dimecres a la nit la vaga de fam. Segons fonts de la Policia Nacional espanyola, els interns que no menjaven res des de dilluns per “ser posats en llibertat”, però van sopar dimecres i han seguit fent els àpats des de llavors.

Aquest cos ha assegurat que tots ells “estan en bones condicions de salut” i ha detallat que dos d'ells van reclamar ser examinats en un centre hospitalari perquè es trobaven malament. Per això van ser traslladats a l'Hospital Clínic, on els van examinar i van concloure que estaven bé.

Tal com va explicar aquesta setmana l'advocat de la plataforma Tanquem els CIEs, Andrés García Berrio, el grup va arribar a les costes de Motril fa quaranta dies i sospitava que el govern espanyol podia estar preparant un vol col·lectiu per retornar-los al seu país d'origen. García va subratllar que aquest tipus de vols “vulneren els drets individuals”.

Des de la plataforma també van alertar que des que va canviar la direcció del CIE de la Zona Franca s'estan fent “passes enrere” en les condicions dels interns. Per exemple, van denunciar deficiències en l'atenció sanitària o el fet que hi hagi una “presència sistemàtica” a dins del centre d'agents de la policia antiavalots.

Ara tot just farà un any que l'alcaldessa Ada Colau va ordenar al Ministeri de l'Interior que tanqués el centre. La instal·lació va ser denunciada per les condicions en les que es troben els interns als estrangers. Tanmateix, l'Ajuntament encara no ha fet cap pas per denunciar-ho. Al març sí que va emetre un ordre de precintament i va avisar que deixava un termini de dos mesos perquè es tanqués el centre.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article