El Consell Escolar aprova l'‘Ara és demà’ sense el consens de tota la comunitat educativa

FaPaC, USTEC, USOC, CCOO i UGT voten contra el document perquè consideren que el text s'ha redactat de “dalt a baix”


El Consell Escolar de Catalunya ha ratificat aquest dimecres l'‘Ara és demà’, el projecte que ha de fer possible un nou sistema educatiu i que es basa en l'opinió de cinc experts en diversos àmbits, com ara els horaris, l'arquitectura, el rol del professor i de l'alumnat o les noves pedagogies. El document s'ha aprovat ara per majoria, però ho ha fet amb els vots en contra de FaPaC, USTEC, USOC, CCOO i UGT, que consideren que no s'ha motivat un debat real en la comunitat educativa.

“Els procediments de redacció, els mecanismes de debat i participació ens inspiren desconfiança”, asseguren des de l'USTEC-STEs. Els motius, segons els sindicats i l'entitat que aplega les AMPA, és que “la ponència s'ha fet de dalt a baix” i que respon a “finalitats polítiques que res tenen a veure amb el model educatiu”. A més, consideren que s'ha donat una “falsa imatge de participació” amb una “manca flagrant de pluralitat”.

També consideren els sindicats i la FaPaC que la diagnosi que se'n fa del sistema educatiu és “errònia” i s'obvien qüestions com la segregació escolar, l'externalització de serveis a empreses privades, com ara el menjador, les ràtios o el pes de les direccions dels centres.

El document ’Ara és demà’ ha demanat l'opinió, durant el curs, tal com expliquen des del Consell Escolar, a més de 100.000 persones procedents del sector. Amb totes les propostes, l'ens lliurarà una ponència definitiva a la nova consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, que l'haurà d'entregar i presentar al Parlament.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article