Les famílies podran consultar en quin lloc es troben a la llista d'espera de residències

Afers Socials posa en marxa una eina per consultar quantes persones han sol·licitat plaça


Les persones amb dependència o els seus familiars podran saber a partir d'ara quin lloc ocupen en la llista d'accés a les residències de gent gran. Així ho ha anunciat el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que posa en disposició una eina que permetrà consultar-ho a través del mòbil.

El web també permetrà saber quantes persones han sol·licitat una plaça als centres residencials amb finançament públic i ha de ser una aplicació, tal com a explica la conselleria, per millorar la transparència dels recursos per a gent gran.

Així, per accedir a l'aplicació, la persones dependent o les famílies s'hauran de donar d'alta al Servei d'identificació a les administracions públiques catalanes idCAT Mòbil, amb l'identificador de la persona dependent i el seu número de mòbil associat. Un cop fet aquest pas, rebrà un missatge SMS al mòbil amb la contrasenya que li permetrà accedir a l'eina, allotjada al web del Departament.

Quan l’usuari formuli una consulta, veurà en pantalla quina posició ocupa en les llistes d’accés als centres per a gent gran on hagi sol·licitat plaça i quantes persones estan apuntades a les llistes d’aquests centres. El web també l’informarà del dia i l’hora en que es realitzi la consulta.

Si la persona no es vol registrar a l’idCAT Mòbil, també té l’opció de fer aquesta consulta adreçant-se als mateixos centres on estigui apuntada o contactant amb els Serveis Territorials del Departament.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article