Les eleccions de la Taula del Tercer Sector seran el 10 d'octubre

Les 35 entitats membres de la federació hauran d'escollir nova presidència i nova junta


Les eleccions de la Taula del Tercer Sector seran el 10 d'octubre. Així ho ha informat el president en funcions Enric Morist, de Creu Roja, després que Oriol Illa, però també tota la junta, hagués de dimitir per desavinences internes. Les 35 entitats membres de l'entitat han rebut la carta, on se'ls ha incentivat a participar per escollir nova presidència i nova junta directiva.

D'aquesta manera, les entitats podran presentar candidatures del 2 d'agost al 15 de setembre. La convocatòria d’eleccions imminent va ser un dels acords presos en l’assemblea general extraordinària que es va celebrar el passat dijous.

La Taula del Tercer Sector va resoldre la setmana passada el conflicte que enfrontava les entitats amb el president, Oriol Illa, a qui havien presentat una moció de censura. Ho ha fet amb un acord de consens que va evitar l'escissió de la federació. Oriol Illa va dimitir, però també ho va fer tota la junta.

Així és com es va crear una junta provisional que presideix Enric Morist, de Creu Roja, l'única entitat de l'antiga junta que es manté, i formada per Càritas Catalunya, Fundesplai, la Federació d'Entitats amb Projectes i Pisos Assistits (FEPA), la Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer (FECEC) i Salut Mental Catalunya.

L'organització, que agrupa més de 3.000 entitats socials, va veure les darreres setmanes com set de les 13 federacions de la junta i de les 35 de la Taula havien demanat per carta la dimissió d'Illa. Les entitats al·legaven diferències en el model de governança, juntament amb “l'incompliment reiterat” de consensuar els missatges que es traslladen a la societat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article