Un grup de persones sense llar demana a la RAE que inclogui el terme ‘aporofobia’ al diccionari

La Fundació Arrels també sol·licita que es tipifiqui l'aporofobia com a delicte específic


Un grup de persones que han viscut al carrer i que formen part de la Fundació Arrels han demanat a la Reial Acadèmia Espanyola (RAE) que inclogui el terme “aporofobia” en la propera versió del diccionari per visibilitzar l'odi i la discriminació que pateix la gent pobra.

El Josep, Manuel, Davide, Joan i Antoni van viure al carrer temps enrere. Actualment, han aconseguit sortir d'aquesta situació i han pogut completar el seu procés de reinserció social a través de l'acompanyament de la Fundació Arrels.

Tots ells comparteixen les seves experiències i responen als dubtes dels internautes cada dilluns a través del seu compte de Twitter, Plácido Moreno (@Placido_Mo), que justament aquest dilluns han utilitzat per reivindicar la inclusió d'aquesta nova paraula.

Tipificar com a delicte

A més, la Fundació Arrels també ha demanat que es tipifiqués la paraula “aporofobia” com a delicte específic en el Codi Penal, arran del cas del youtuber català denunciat per humiliar una persona sense llar a la que va donar de menjar galetes farcides de pasta de dents.

Al maig, la Fundéu ja va afirmar que aporofobia és un neologisme vàlid, format a partir de la veu grega “à-porus”, ‘sense recursos’ o ‘pobre’, i “fobos”, ‘por’. Significa 'odi, por, repugnància o hostilitat davant el pobre, el que no té recursos o el que està desemparat'.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article