Ocupen una seu de Viatges Barceló per protestar contra els vols de deportació

Aquest dilluns la plataforma Tanquem els CIEs crida al “boicot” per evitar que s'enlairi un avió cap a Guinea Conakry


Aquest divendres es va dur a terme una acció conjunta amb la campanya estatal Stop Deportación a diverses ciutats de l'estat, València, Oviedo i Barcelona per denunciar l'agència de Viatges Barceló, una de les empreses que juntament amb Air Nostrum té el conveni amb el govern espanyol per a dur a terme els macrovols, també anomenats "vols de la vergonya".

A Barcelona, un centenar d'activistes van concentrar-se ahir a la seu de Viatges Barceló, sobre quarts de set de la tarda. L'acció es va fer per visibilitzar i denunciar el vol programat per aquest proper dilluns, 24 de juliol, amb destí a Guinea Conakry, i que preveu expulsar forçosament més d'un centenar de persones del país.

Els convocants de l'acció han estat els col·lectius Tanquem els CIEs i Stop Deportación, un cop concentrats a les portes de l'agència de viatges, i després de llegir un manifest, van entrar al local i van penjar cartells reivindicatius. Aquest dilluns que ve, la plataforma Tanquem els CIEs també fa una crida al “boicot“ per evitar un d'aquests vols, que ha de deportar un centenar de persones.

Accions contra de les deportacions

A més, per impedir les deportacions sense drets i lluitar pel tancament definitiu del CIE de la Zona Franca, 60 interns han dut a terme una vaga de fam al CIE de Barcelona. D'altra banda, tot just fa una setmana, un grup de passatgers va aturar un vol amb un retornat al Senegal. Finalment, però, les protestes de les onze persones que es van mobilitzar  no van ser fructíferes ja que el vol va sortir amb quatre hores de retard, amb el ciutadà senegalès expulsat a bord, però sense cap de les onze persones que havien protestat per la seva expulsió.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article