Conchita Peña és elegida nova degana del Col·legi de Treball Social

Substitueix Núria Carrera, que ha exercit el càrrec des de 2009, i encapçala una junta formada per deu dones i quatre homes


Conchita Peña Gallardo, nascuda a Córdoba l’any 1963, ha estat investida aquest cap de setmana degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT) per un mandat de quatre anys, fins el 2021. Substitueix així en el càrrec a Núria Carrera i Comas, degana els darrers vuit anys. L’objectiu de la nova degana és “situar el treball social com a eix central de les polítiques d’atenció directa als més vulnerables”.

Peña forma part de la direcció assistencial de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, on ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional, com a responsable d’Atenció a la Ciutadania i Treball Social. És especialista en mediació i resolució de conflictes i en l’atenció en situacions d’emergència i catàstrofes. Els darrers anys ha presidit el Consell de Deontologia professional del TSCAT i ha format part del Comitè d’ètica de Serveis Socials de Catalunya, així com del Comitè de Bioètica de l’Hospital Vall d’Hebron.

La candidatura encapçalada per Peña va guanyar per àmplia majoria les eleccions col·legials celebrades a finals de juny, amb el 72% dels vots emesos. L’acompanyen com a membres de la nova Junta de Govern un equip format per deu dones i quatre homes. El grup es defineix com un grup heterogeni de professionals “compromesos amb la societat i la professió” i amb la voluntat de posar els coneixements del treball social “a disposició de les polítiques públiques en matèria de protecció social”.

Entre els compromisos i les línies estratègiques del nou mandat destaquen: reforçar la incidència del treball social en els debats i polítiques socials, posar la seva capacitat transformadora al servei de la societat i potenciar la formació contínua de professionals. Durant l’acte d’investidura de la nova degana, la nova Junta ha signat el compromís d’adhesió a la Guia de Bones Pràctiques del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article