Més de 45.000 infants reben ajuda alimentària de la Creu Roja durant les vacances escolars

L’entitat ha repartit targetes de prepagament per gairebé 4.300 infants en situació de vulnerabilitat


Durant el període de vacances escolars, quan tanquen els centres educatius i els seus menjadors, la Creu Roja reforça els seus projectes d’alimentació infantil per garantir que els infants en situació vulnerable també tinguin les necessitats bàsiques cobertes durant aquesta època de l’any. Aquest estiu, 45.283 infants en situació vulnerable rebran ajuda alimentària de la Creu Roja a través de diversos projectes.

Així com l'entitat reforça la distribució de targetes de prepagament, perquè les famílies en situació vulnerable puguin comprar aliments i productes frescos en comerços de la seva localitat. Al llarg d’aquest estiu, se’n repartiran a 2.151 famílies, amb prop de 4.300 infants a càrrec, carregades amb un total de 352.908 euros.

Paral·lelament, Creu Roja Joventut ha posat en marxa casals i activitats d’estiu en 25 municipis i comarques de Catalunya, on també garanteix l’esmorzar, el dinar o el berenar, segons el cas. D’aquesta manera, CRJ també vol posar a l’abast dels infants de les llars amb més dificultats activitats educatives, de lleure i oci durant les vacances.

Aquests dos projecte se sumen als tradicionals lots d’aliments que l'entitat reparteix durant tot l’any. Aquest mes de juliol, la Creu Roja ha iniciat la primera fase del Pla d’ajuda Alimentària de la Unió Europea de 2017. Al llarg d’aquest mes, per això, es repartiran més de 1.614 tones d’aliments entre 114.341 persones, de les quals 39.089 són nens i nenes, el que suposa el 34% del total.

A aquest pla, s’hi afegeix la distribució de paquets de suport social amb productes bàsics (d’alimentació, d’higiene personal o de la llar, de cura dels nadons, bolquers, entre altres), que aquest mes de juliol arribaran a 22.408 persones. Els kits específics d’alimentació arribaran a 3.188 persones, de les quals 1.892, el 59%, són infants.

Les famílies amb fills en situació de pobresa cronificada i severa

Els ajuts alimentaris infantils de la Creu Roja s’adrecen prioritàriament a les famílies en pobresa cronificada, és a dir, que porten en aquesta situació 3 o més anys, i severa, que vol dir que tenen ingressos inferiors a 1.193,3 euros al mes en llars de quatre membres. De fet, l’Observatori de la Creu Roja ha detectat que, durant el 2017, un 40% de les famílies ateses per l’entitat en projectes de lluita contra la pobresa pateixen pobresa cronificada i un 80%, pobresa severa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article