El sindicat de manters crea la seva pròpia marca de roba i complements

Els venedors ambulants obriran una botiga al barri del Raval aquest mes d'agost


Els manters de Barcelona ja fa temps que s’organitzen i lluiten pels seus drets. Ara acaben de presentar ‘Top Manta’, la seva pròpia marca de roba i complements. A més, a l’agost, volen obrir una botiga al barri del Raval per impulsar la seva marca.

A partir d'ara es podrà lluir calçat esportiu, samarretes o fundes per a mòbils amb l'etiqueta Top Manta, la nova marca que els manters de Barcelona han impulsat amb l’objectiu de crear un projecte col·lectiu, transformador i solidari, que defensi els drets de les persones immigrants.

Per donar impuls a aquesta nova marca, que ja està registrada, els manters volen obrir una botiga al barri del Raval. Així, podran crear llocs de treball i que els immigrants puguin regularitzar la seva situació. Pretén doncs, ser una marca ètica i solidària, que ajudi a millorar la situació d'aquestes persones. A més, es preveu que no sigui l'única botiga, i que es pugui expandir el projecte.

El col·lectiu va crear el sindicat a finals del 2015

No és la primera acció conjunta dels manters de Barcelona. A finals de l'any 2015, van crear el Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona, un organisme que naixia per assessorar i donar veu a aquest col·lectiu. Des d'aquell moment, tots els manters que en formen part tenen un carnet que els identifica com a venedors de carrer.

Dels primers mesos de vida d'aquest sindicat en va néixer, a finals del 2016, una cooperativa. Aquest nou organisme va permetre al col·lectiu tenir un espai físic, on poder vendre artesanies i robes d'elaboració pròpia d'alguns dels membres. Amés, van començar a oferir xerrades i a organitzar diversos esdeveniments per tal de recaptar diners per a futures accions. I fins avui, que anuncien la nova marca i la intenció d'obrir una botiga on comercialitzar-la.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article