L'empresa que gestiona les cinc residències denunciades s'ofereix ara a traspassar-ne la gestió

Ingesan-Asproseat mostra ara “màxima col·laboració” per cedir els contractes a altres entitats


La UTE Ingesan-Asproseat, responsable de les cinc residències de Barcelona denunciades per no oferir una atenció adequada, s'ha posat a disposició de la Generalitat per traspassar la gestió dels centres a altres entitats. Així ho ha anunciat l'empresa en un comunicat emès aquest dimecres i ha explicat que properament hi haurà una reunió amb el govern català per afrontar aquesta possibilitat. “La UTE manifesta la màxima col·laboració en la fase de traspàs de la gestió dels centres a les noves entitats, fidel al seu compromís de garantir la millor atenció als usuaris”, apunta l'empresa.

La companyia gestora de les residències Bertran i Oriola, Alchemika, Bon Pastor, Molí Via Favencia i Mossèn Vidal i Aunós sosté que ha complert “en tot moment” els criteris establerts en els plecs de condicions i advoca per una millora dels recursos assignats als contractes de gestió. Tant les denúncies dels familiars com les inspeccions de la conselleria, però, ho desmenteixen i evidencien situacions de maltractament i una mala gestió.

En el mateix comunicat, Ingesan-Asproseat destaca “l'esforç i la dedicació” dels empleats dels centres, i afirma que “ha compartit i comparteix” les necessitats plantejades per les famílies i els usuaris que han denunciat una mala atenció. “La UTE seguirà treballant per aconseguir que l'atenció de tots els estaments es centri en les persones i perquè imperi la pau social”, conclou la companyia.

La Generalitat accepta la petició de cessió

Fa un mes, la Generalitat va anunciar que no prorrogaria els contractes de les cinc residències. La consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, va assegurar que el departament estava preparant un nou concurs on es valorarien les propostes amb una oferta de personal per sobre de la ràtio establerta.

Ara, la conselleria afirma que accepta la petició de cessió de la gestió de les residències de Barcelona d'Ingesan-Asproseat i que s'hi reunirà per acordar garantir que es fa un traspàs de forma ordenada per no perjudicar més l'atenció als usuaris.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article