Víctimes de violència masclista expliquen els seus processos vitals a través de l'art

Un grup de dones que atén la Fundació IReS han participat en un taller d’autoestima durant tres mesos


Durant tres mesos, el grup de dones que atén el Servei d’Assistència Psicològica a Dones víctimes de violència de gènere (SAPD) de la Fundació IReS van participar d’un taller d’autoestima orientat a treballar especialment les habilitats socials i l’apoderament personal.

Com eina terapèutica per transmetre les seves experiències de vida i incrementar la seva autoestima, les participants del taller van decidir fer ús de la seva creativitat amb una sessió d’arts plàstiques tot creant un espai en què expressessin com es van sentir durant el procés de violència que van viure amb la seva parella.

D’aquesta manera, les dones van poder canalitzar emocions i sentiments que normalment són difícils de transmetre mitjançant les paraules i, simplement, van poder plasmar de manera gràfica i intuïtiva la seva evolució personal respecte les situacions de violència que han patit.

A través de pintura a l’oli, acrílics, carbonet o retalls d’altres materials, les dones van recompondre una part de la seva vida a través d’una obra nova i molt personal en un taller que les ajudava a ser creatives, no només sobre el paper o el llenç, sinó també sobre els seus processos vitals.

Els professionals d’aquest servei que gestiona la Fundació IReS van donar suport terapèutic i atenció a totes aquestes dones durant els mesos de durada del taller però van ser elles qui van prendre la decisió de deixar dibuixat i per escrit la seva experiència.

El SAPD és un servei destinat a oferir informació, atenció, assessorament i tractament especialitzat a dones, i als seus fills i filles, que han patit o pateixen situacions de violència masclista.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article