El Banc de Sang fa una crida als ciutadans perquè vagin a donar sang

A l’estiu les donacions es redueixen un 30% en comparació amb la resta de l’any


‘Marxes de pont d’agost? Vine abans o després a donar sang’. Amb aquest lema, el Banc de Sang i de Teixits ha tornat a fer una crida als ciutadans perquè vagin a donar sang. L'estiu és una època crítica, ja que les donacions es redueixen un 30% en comparació amb la resta de l'any.  De fet, no és la primera vegada que l’organització fa una crida als ciutadans durant el període estival, l'any passat ja en va fer una.

Amb aquesta campanya, des de l’entitat recorden que les tot i que la majoria de gent estigui de vacances, les necessitats als hospitals són les mateixes. Per aquest motiu el Banc de Sang i Teixits recorda que a l’estiu “els malalts no fan vacances".

Cada donació se separa en tres components: els glòbuls vermells, el plasma i les plaquetes. Enguany, el Banc de Sang destaca la importància de les plaquetes ja que “ajuden a cicatritzar i són imprescindibles en el tractament del càncer”.

Per fer una única transfusió de plaquetes, es necessiten quatre donants de sang i les plaquetes caduquen al cap de cinc dies. Per tal de promoure les donacions de plaquetes i de sang en general, les unitats mòbils donació es traslladen cada any a les localitats de platja.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article