La població refugiada disposarà d'un nou centre d'acollida a Mataró

La Creu Roja posarà en funcionament l'espai que comptarà amb un equip interdisciplinar de deu especialistes


La Creu Roja obre 19 noves places d’acollida per a persones refugiades a Mataró.  La casa Corona de Mataró és un espai dedicat a la masoveria, i ara habilitat com a centre d’acollida, que rebrà properament les primeres persones refugiades que arribin a aquesta localitat. Les portes del centre estaran obertes des de diumenge vinent, 20 d’agost, i les persones refugiades hi arribaran properament.

Al nou centre d’acollida de la Creu Roja, hi treballarà un equip tècnic d’una desena de persones de diferents especialitats: psicologia, treball social, integració, vetlladors/ores... El voluntariat de la Creu Roja també participarà en tasques per facilitar l’acollida i integració de les persones refugiades al municipi.

Amb aquesta ampliació, el programa de refugiats de la Creu Roja ja compta amb 223 places arreu de Catalunya, un xifra que s’ha doblat des de principis d’any. En aquestes places, les persones hi passen en termes generals 6 mesos, de manera que en total la Creu Roja té capacitat per acollir 446 persones a l’any.

Arreu del territori, la Creu Roja és una de les entitats socials que gestiona el programa estatal d’acollida i integració per a població refugiada, del qual formen part també les noves places obertes a Mataró.

Aquest programa, finançat pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, s’ocupa de cobrir de forma integral les diverses necessitats que poden tenir les persones refugiades, a través de diferents fases, amb la idea que la persona vagi guanyant progressivament autonomia, amb una durada total de 18 mesos.

Es tracta de necessitats d’allotjament, manutenció, suport psicològic, atenció sanitària, assessorament jurídic, atenció social, formació (especialment pel que fa a la llengua i coneixement de l’entorn), inserció laboral, etc.

La nova casa d'acollida atendrà  la primera fase del programa estatal

A Mataró, es desenvoluparà la primera fase d’aquest programa, corresponent a l’acollida inicial, de 6 mesos de durada. Durant aquesta fase inicial, es cobreixen totes les necessitats bàsiques de les persones refugiades i se’ls proporciona allotjament en places d’acollida residencial, per tal que es puguin concentrar el màxim en el coneixement de l’entorn del país d’acollida i se sentin les bases del seu procés d’integració.

La resta de places d’acollida de la Creu Roja es troben en d’altres localitats de la demarcació de Barcelona (Barcelona, Sant Feliu de Llobregat, Berga, Granollers i Terrassa), Girona, Salt Tarragona i Lleida. Fins a finals d’any, la Creu Roja espera ampliar les seves places fins tenir capacitat per acollir 516 persones.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article