La marxa 'No tinc por' contra els atemptats terroristes segueix sumant veus

L'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya han convocat una gran manifestació el proper dissabte dia 26 a Barcelona

El govern espanyol s'adhereix finalment a la convocatòria, que els darrers dies ha generat polèmica entre partits i institucions


L'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya han convocat una "gran manifestació ciutadana" pel proper dissabte dia 26 a Barcelona amb el lema 'No tinc por' contra els atemptats terroristes. La mobilització, malgrat les polèmiques que ha generat els darrers dies entre partits i institucions, segueix sumant veus i tindrà lloc a les sis de la tarda des de Jardinets de Gràcia, baixant per Passeig de Gràcia fins a Plaça Catalunya.

"És una gran manifestació que volem impulsar les dues administracions juntes, però que convidarem a totes les administracions, a les entitats, la societat civil i la ciutadania perquè es faci pròpia la cita", ha dit l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, qui espera que siguin milers els que tornin a cridar "No tinc por".

"Que aquest lema ens agermani i ens faci reprendre la nostre llibertat i els nostres carrers i deixi sense arguments, espai ni aire aquests bàrbars que ens han volgut intimidar i dividir i que sentim odi i por, i no ho aconseguiran", ha dit Colau. Puigdemont, per la seva banda, ha recalcat que tothom està convocat a aquesta manifestació del pròxim dissabte per solidaritat amb les víctimes de tantes accions terroristes i per "dignitat i per dir al món a tota aquella gent que ens voldria dividits que no ho aconseguiran perquè no tenim por". "Que ningú dubti que el nostre compromís en el model de societat que vam escollir fa moltes generacions per Catalunya i les seves ciutats es mantindrà encara més reforçat", ha manifestat.

El govern espanyol s'adhereix a la convocatòria

El govern espanyol ha confirmat aquest dimecres al migdia que se suma a la convocatòria de la manifestació. En un comunicat, l'Estat assegura que serà un acte en memòria de les víctimes i una "mostra d'unitat" en el dolor i en la voluntat d'acabar amb el terrorisme. El govern espanyol ha fet una crida a tota la ciutadania a assistir a la manifestació, i ha assegurat que hi haurà una àmplia representació de l'Administració de l'Estat. Tot i que no s'ha concretat el nombre de persones, el govern de l'Estat organitzarà un dispositiu de transport per facilitar els trasllats i moviments de diferents autoritats d'administracions espanyoles que ja han comunicat que volen participar-hi.

La CUP també assistirà finalment a la manifestació. La diputada Mireia Boya va confirmar ahir en una conferència de premsa al Parlament que "sense cap mena de dubte, la CUP serà al costat de la gent dissabte". La diputada ha criticat el fet que Mariano Rajoy i, possiblement, Felipe VI vagin a la manifestació, "quan tots dos són també responsables dels atacs, per les relacions d’amistat amb aquells que financen i donen ajuda i armes a Estat Islàmic". Per Boya, l’assistència de Rajoy i el rei espanyol a la manifestació de suport a les víctimes és "un acte de cinisme".

Ripoll també condemna els atemptats al carrer

L'Ajuntament de Ripoll també ha convocat per aquest dissabte una manifestació sota el lema 'Ripoll per la pau, un pas endavant' amb l'objectiu de condemnar els atemptats terroristes i fomentar la cohesió social. L'alcalde de la població, Jordi Munell, ha explicat també que el Consorci de Benestar Social del Ripollès ha posat a disposició dels ciutadans un servei d'atenció psicològica per a aquells veïns i coneguts que necessitin ajuda per afrontar la situació.

A nivell d'escoles, s'ha acordat amb el Departament d'Ensenyament fer formació específica al professorat a l'inici del curs escolar per tractar els alumnes de l'entorn dels joves terroristes i a la resta d'estudiants. A llarg termini, consistori i Generalitat estudiaran més mesures per fer front a la situació viscuda i evitar una fractura social. "Si hi hagués separació estaríem donant la raó a Estat Islàmic", ha dit Munell.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article