Les persones cegues de Barcelona ja fa quatre anys que reclamen senyalitzar els carrils bici

El Síndic de Greuges denuncia que l’Ajuntament encara no ha trobat una solució per fer més accessibles les voreres


Fa quatre anys que les persones amb discapacitat visual de Barcelona reclamen sistemes de senyalització adequats als carrils bici sobre les voreres, especialment els que estan ubicats a la Gran Via de les Corts Catalans, prop de la seu de la Fundació ONCE, on hi ha important afluència de persones amb ceguesa. Així ho denuncia de nou el Síndic de Greuges, que recorda que l’Ajuntament de Barcelona encara no ha trobat cap solució.

De fet, l’ens explica que a partir de la queixa d’una entitat de persones amb discapacitat visual, el 2011 va constatar que resultava “extremadament perillós haver de travessar un carril bici que comparteix espai amb l’itinerari de vianants”. Per això, el 2013, el Síndic va emetre una resolució, ja que podia suposar “una barrera en la comunicació que afecta al dret a la igualtat de tracte”.

Uns paviments accessibles que encara no s’han col·locat

En resposta, el consistori de Barcelona va indicar que seguiria l’evolució dels punts indicats per garantir la seguretat i l’accessibilitat. I, quan el Síndic va tornar a insistir, va elaborar un informe tècnic en què reconeixia, tal com assenyala l’ens, que “la presència del carril bici sobre la vorera genera dificultat en l’accessibilitat i suposa un risc per al col·lectiu”.

Per aquest motiu, a l’informe, l’Ajuntament suggeria col·locar paviments podotàctils, tal com aconsella la normativa d’accessibilitat. Tanmateix, el consistori encara no ha engegat les mesures per resoldre el problema i el Síndic reclama ara de nou que les implementi i instal·li, almenys en els punts més propers a la Fundació ONCE, un sistema de senyalització adequat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article