El professorat també rebrà formació per detectar conductes radicals als centres educatius

Ensenyament rep al voltant de 1.000 peticions individuals per a classe de religió islàmica però cap escola n’ofereix


Ensenyament ha anunciat que estendrà la formació sobre radicalització que fins ara han rebut els directors de centre, al professorat de les escoles i instituts que ho sol·licitin. Es vol millorar així, la detecció de conductes de risc a les aules arran dels atemptats de Barcelona i Cambrils. La setmana vinent, el Departament reunirà la junta de directors per presentar la recopilació de materials que s’ha dut a terme per elaborar recomanacions pels docents a l’hora de tractar aquest episodi. Pel que fa a les classes de religió, la consellera ha explicat que només un miler de famílies “disperses” demanen religió islàmica i que no n’ofereix cap centre.

La consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, ha detallat que l’ampliació de la formació sobre radicalització que, inclosa en el protocol que el departament ha implantat el curs passat juntament amb els Mossos d’Esquadra, anirà destinada als professors i mestres d’instituts i escoles que ho sol·licitin, després que ja l'hagin feta tots els directors de centres públics i concertats. És una de les revisions que es vol tirar endavant per potenciar la prevenció i la detecció d’actituds de risc recollits en el PRODECAI, en plena avaluació, en un àmbit, l’escola, que per Ponsatí és “peça clau per al progrés del país”. Per la titular d’Ensenyament, l’escola fa una tasca “ingent” d’integració social i ha reconegut la feina i la confiança dipositada en els equips docents.

Paral·lelament, el secretari de Polítiques Educatives, ha explicat aquest divendres que la setmana vinent es reunirà la junta de directors per presentar el material que s’ha recopilat des del Departament per proposar i recomanar maneres d’abordar els atemptats de Barcelona i Cambrils a les aules, en funció de cada etapa educativa. També es demanarà una valoració de les accions fetes fins ara i es recordaran les normatives i protocols. Mateo creu que s’ha d’obrir una “reflexió” per entendre que s’ha de treballar la tolerància i l’acceptació de la diversitat cultural a les aules i per a què tota la comunitat educativa. Una part de les recomanacions abordaran específicament el jihadisme.

No es fan classes de religió islàmica

La consellera Clara Ponsatí ha explicat que tot i que cada any es reben un miler de sol·licituds per cursar religió islàmica, no hi ha cap centre que ho ofereixi perquè les peticions són “disperses”. Ponsatí ha dit que no s’han rebut demandes en aquest aspecte, de les comunitats islàmiques i que per aquest motiu, no s’imparteix a cap escola.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article