Els docents dels instituts i escoles de Ripoll podran acollir-se a cursos de dol i diversitat religiosa

També hi haurà un equip de psicopedagogs per atendre els alumnes durant els primers dies de curs


El departament d'Ensenyament donarà formació del dol i de diversitat religiosa als professors de primària i secundària de Ripoll. En concret, dilluns que ve s'oferirà un assessorament sobre com afrontar situacions de dol i dimarts es farà el mateix en relació a la diversitat religiosa. En aquest cas, el departament ha decidit oferir la formació a tots els centres del Ripollès que hi estiguin interessats. Tot plegat ho ha confirmat el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, Josep Polanco, durant la presentació del curs 2017-2018. "Sabem que del què ha passat a Ripoll se'n parlarà a les aules els primers dies i volem donar-hi resposta".

Polanco ha explicat que també es posarà a disposició dels alumnes un equip de psicopedagogs durant els primers dies de curs, per donar "el suport que calgui en el moment que calgui". Els professors dels instituts i escoles de Ripoll rebran formació del dol i en diversitat religiosa. Ensenyament considera que els primers dies a les escoles de la capital del Ripollès "poden ser difícils" i per això ha pres aquesta decisió. El director dels serveis territorials d'Ensenyament a Girona, Josep Polanco, considera que cal "donar resposta" a les necessitats que tingui la comunitat educativa. La formació en diversitat religiosa anirà més enllà, i s'estendrà a tots els centres de la comarca.

Per Polanco aquestes mesures són "necessàries" perquè tothom està en una situació de "perplexitat". "Hem d'assumir el què ha passat, malgrat que alumnes, professors, famílies i direcció els hi costarà", ha reblat el director. Amb tot, ha confirmat que el departament es tornarà a reunir amb els diferents directors de les escoles de Ripoll aquest mateix dilluns per seguir treballant en la cohesió. "Ja ens hem anat trobant i ho continuarem fent. Som escola inclusiva i hem d'aconseguir superar la situació", comenta.

Més professors

L'anunci de les mesures que ha pres el departament en relació a Ripoll s'ha fet durant la presentació del curs 2017-2018. Un curs que començarà amb 517 professors més als centres gironins. En total a hi haurà 8.878 docents a les aules de la demarcació, el que representa un 6% més que l'any passat.

Polanco ha destacat aquest increment i diu que permet mantenir l'objectiu de rebaixar el nombre d'alumnes per professor. En concret, aquest any la ràtio a les línies de P3 se situa per sota de vint estudiants, mentre que les de 1er d'ESO es queden per sota dels 27. "El fet de tenir més mestres en els centres revertirà en un millor sistema educatiu, i això és clau", ha comentat el director.

306 barracons

Un altre punt que ha destacat Polanco ha estat la reducció de barracons respecte l'any passat. Aquest curs n'hi hauran 306, en els que hi estudiaran uns 7.000 alumnes. Polanco ha reconegut que "encara queda feina per fer" però diu que s'està treballant en la línia d'anar reduint el nombre de mòduls prefabricats.

En aquest aspecte, el director dels serveis territorials també ha fet esment de la polèmica suscitada arran dels problemes de climatització que van patir alguns mòduls d'escoles gironines durant el mes de juny passat. Polanco ha assegurat que han treballat per poder condicionar aquestes aules invertint en la millora dels equipaments.

On també hi ha prevista una forta inversió és en els instituts Ermessenda de Girona, el de Vilabrareix, el de Caldes i a l'Escola Gegant del Rec de Salt. Entre els quatre centres la Generalitat ha aprovat una inversió de 21 MEUR en els propers anys.

Cada cop més perfils

En comparació a l'any passat destaca també el gran augment que hi ha hagut de professors reclamats per escoles per tenir un perfil professional determinat. En concret, aquest any 727 professors han entrat a treballar reclamats pel centre i el seu perfil concret. L'any passat van ser 206, i fa dos cursos, quan es va començar a aplicar, 103.

Polanco considera "positiu" que les escoles i els instituts intervinguin cada cop més en la selecció del personal docent en relació al projecte educatiu que té el centre. "Aconseguim que els centres es puguin adaptar a un tipus de projecte determinat", ha conclòs.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article