Gairebé el 65% dels barcelonins de menys de 30 anys cobra com a molt 1.000 euros

La meitat dels treballadors de Barcelona van guanyar menys de 22.676 bruts anuals el 2015


El 64,7% dels joves barcelonins de menys de 30 anys cobra com a màxim 1.000 euros. La xifra mitjana entre els treballadors de totes les edats és del 32,4%. Així se'n desprèn del darrer informe que ha realitzat l'Ajuntament de Barcelona sobre els salaris durant el 2015.

Les xifres constaten que la meitat dels assalariats de Barcelona guanya menys de 22.676 euros bruts anuals, mentre que el salari mitjà és de 28.861 euros. Això significa, segons assenyalen els autors de l'informe, que la distribució dels salaris a Barcelona és “asimètrica”: mentre hi ha un gran nombre de sous a prop o per sota de la mitjana, hi ha uns pocs privilegiats que tenen salaris molt elevats.

En total, s'assenyala en el document, entre el 2010 i el 2015 els salaris mitjans s'han reduït un 6,5% en termes reals a la ciutat de Barcelona. La diferència entre els que menys guanyen i els que més guanyen ha augmentat un 4,8%. A més, constaten els autors, no és que els salaris més alts hagin crescut molt, sinó que els salaris més baixos són els que més han retrocedit.

A més, les xifres també posen en evidència que la reforma del mercat laboral s'ha traduït en més temporalitat, més precarietat i en una desigualtat intergeneracional, entre els treballadors que tenien un contracte antic i el que n'aconsegueixen un de nou.

Com a dada positiva, a l'informe també es destaca que la bretxa salarial entre homes i dones s'ha reduït entre el 2010 i el 2015 i que cada vegada els salaris de les dones es distribueixen de manera més equitativa que els dels homes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article