Una desena d’empreses catalanes començarà a implantar el currículum cec en els processos de selecció

La selecció valora en la primera fase únicament els mèrits dels candidats i no mostra dades com el nom, el sexe o la fotografia


Una desena d’empreses catalanes, d’un total de 78 d’àmbit estatal, començaran a implantar aquesta tardor el currículum cec, és a dir, la selecció de personal que, en la primera fase, valora únicament els mèrits i les capacitats dels candidats en no mostrar dades com ara el nom, el sexe o la fotografia. Així ho ha explicat la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, que no és partidària de regular aquest tipus de currículum perquè considera que s’ha de fer una “transformació“ de la societat que no es pot produir amb obligacions. Per això, Montserrat ha fet una crida a les empreses perquè s’hi sumin.

Montserrat ha explicat que els propers mesos es concretaran els protocols d’implementació d’aquest currículum cec en funció de la mida de l’empresa per garantir-ne el bon funcionament a qualsevol companyia independentment del nombre de treballadors que té.

La ministra també ha explicat que encara hi ha una “bretxa”, per exemple, en qüestions salarials, i defensa que poder potenciar el mèrit i les capacitats en les primeres fases de selecció de personal, tot i que sigui el directiu qui esculli entre els finalistes, ha de permetre modificar aquests comportaments i eliminar estereotips que provoquen desigualtats entre homes i dones. Montserrat també ha destacat que actualment, a l’estat espanyol hi ha més dones cotitzant que no pas dones.

Els segells d'empresa lliure de violència de gènere

Per incentivar les empreses, el ministeri ja preveu distintius com són els segells d’empresa lliure de violència de gènere o un segell d’igualtat. La ministra Montserrat ha fet aquestes declaracions en un dinar amb el Círculo de Mujeres de Negocios, una de les entitats que fa anys que reclama el currículum cec per evitar que el gènere condicioni la selecció de personal a les empreses i, per tant, lluitar contra la discriminació.

També la ministra ha volgut valorar la candidatura de Barcelona, al costat de 18 ciutats més, per acollir l’Agència Europea del Medicament (EMA). Dels primers contactes internacionals que ha fet el govern espanyol, ha explicat, els han fet saber que és “una gran candidatura” amb “grans possibiltiats“ de rebre l’EMA a la ciutat. Montserrat ha dit que fins el 20 de novembre vinent, data en què es desvetllarà la decisió final, es defensarà perquè considera que la ciutat se la mereix i compleix tots els objectius.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article