Famílies que es fan càrrec d’infants tutelats reivindiquen l’acolliment en una jornada festiva

L’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció ha repartit entrades als infants i adolescents que es troben en acolliment familiar

La celebració d'aquest diumenge també vol ser un espai on famílies interessades en l’acolliment puguin informar-se’n


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb la col·laboració del Parc d'Atraccions Tibidabo, organitza la Festa de l'Acolliment Familiar, que tindrà lloc aquest diumenge, 10 de setembre. En el marc de la celebració, totes les persones que visitin el parc podran informar-se sobre l'acolliment familiar a l'estand de l'Institut Català de l'Acolliment i l'Adopció (ICAA), situat a la plaça de la Talaia, a l'entrada del recinte.

Amb aquesta festa, el Departament vol oferir una activitat d'oci adreçada a les famílies amb infants acollits i alhora fer difusió d'aquesta mesura protectora que garanteix el dret de viure en família als infants i adolescents tutelats per l'administració.

L'ICAA ha distribuït entrades entre infants que es troben sota aquesta mesura de protecció. La resta de membres de la família d'acollida que els acompanyin gaudiran d'un 40% de descompte en l'entrada.

La Festa s'emmarca dins d'un pla estratègic dissenyat per l'ICAA que ha permès implementar mesures d'acció positiva per als infants i les famílies d'acollida i augmentar en 1,7 milions d'euros els complements per a famílies acollidores. D'altra banda, s'han teixit aliances amb el món local i els altres departaments de la Generalitat de Catalunya per a crear circuits estables de promoció de l'acolliment.

L'acolliment familiar, una mesura necessària

L'acolliment familiar és una mesura de protecció a la infància i l'adolescència i a la vegada un gest compromès de famílies que proporcionen un entorn de comprensió, acompanyament i estima a un infant que ho necessita durant un temps determinat. La Llei 14/2010, sobre els Drets i les oportunitats en la infància i l'adolescència, apunta que sempre que sigui possible les mesures d'acolliment tenen preferència respecte les altres, recomanació que deriva de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l'infant.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article