Consells per l’11-S: Evitar el transport privat, portar la documentació a sobre i reduir l’enviament d’imatges

Es prohibeix l'estacionament de vehicles a partir de les set del matí als carrers que acolliran la manifestació de Barcelona


La ciutat de Barcelona tornarà a viure aquest dilluns, 11 de setembre, una jornada festiva que acollirà milers de persones d’arreu de Catalunya. Durant el dia, l’Ajuntament de Barcelona adaptarà tots els serveis municipals per donar resposta al conjunt d’actes de la Diada i garantir que es puguin celebrar amb seguretat i convivència tot facilitant la mobilitat ciutadana, especialment a partir del migdia.

Pel que fa a la mobilitat, l'Ajuntament de Barcelona ha recomanat no utilitzar el cotxe privat per desplaçar-se pel centre de la ciutat amb motiu dels actes institucionals i la manifestació de la Diada i que s'opti pel transport públic. En cas d'haver d’utilitzar transport privat, però, la Guàrdia Urbana demana que se circuli preferentment per la Ronda del Mig, la Ronda Litoral i la Ronda de Dalt.

Els assistents a la manifestació es concentraran al carrer Aragó entre Passeig de Sant Joan i el carrer Casanova i al Passeig de Gràcia, entre els Jardins de Salvador Espriu i la plaça Catalunya, on tindrà lloc un acte final. A les tres de la tarda, es tallarà el recorregut al pas de vehicles per garantir la mobilitat i la seguretat i es preveu que la concentració s'acabi cap a dos quarts de set de la tarda.

Pel que fa els estacionaments de vehicles –incloent motos i bicicletes a les calçades, voreres i espais reservats) es prohibiran a partir de les set del matí al carrer Aragó, entre Passeig Sant Joan i Carrer Casanova; al Passeig de Gràcia, entre Plaça Catalunya i la Plaça Cinc d'Oros; a tot el perímetre de la Plaça Catalunya i dels Jardinets de Salvador Espriu.

D'altra banda, excepcionalment es permetrà als autocars que traslladin els manifestants al centre de la ciutat que estacionin al carril dret de la circulació en diversos carrers properes a la concentració, respectant els passos de vianants, els guals i les parades de bus.

Reforç del transport públic

Transports Metropolitans de Barcelona reforçarà el servei de personal a la xarxa de metro per ordenar la mobilitat. Entre les dues del migdia i dos quarts de nou del vespre, s'augmentarà un 50% el nombre de trens per aconseguir que a les línies 1,2,3,4 i 5, que tenen estacions a l'Eixample i Ciutat Vella, els intervals estiguin situats entre els 4 i els 4,5 minuts, aproximadament.

En previsió d’una elevada concentració de persones a l’exterior que dificulti la sortida, a partir de les 16:00 hores serà recomanable evitar les estacions de Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4), Diagonal (L3 i L5) i Catalunya (L1 i L3) com a destinació, i fer servir com a alternatives les estacions més properes que no estiguin afectades per l'esdeveniment.

També amb motiu de la Diada, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) reforçaran el seu servei a les línies metropolitanes. D’aquesta manera, la línia Barcelona-Vallès oferirà un servei especial a partir de les 11:00 hores incrementant l’oferta de trens. A més, els trens de la línia L6-Sarrià passaran a fer servei d’S5-Sant Cugat, ampliant així l’oferta de trens al Vallès. A la línia Llobregat-Anoia el servei serà el d’un dia feiner i es doblarà la capacitat de la major part dels trens passant de tres a sis cotxes.

Dilluns, les alteracions de recorregut seran severes en 34 línies d’autobusos de TMB que circulen o travessen l’àmbit central de la ciutat, incloses les del Barcelona Bus Turístic. Entre les 15:00 hores i les 21:00 hores aproximadament es produiran desviaments i limitacions de recorregut per mirar de mantenir la regularitat del servei fora de l’àmbit de l’afectació en les línies regulars següents: H8, H10, H12, H16, V13, V15, V17, 6, 7, 19, 20, 22, 24, 33, 34, 39, 40, 41, 42, 45, 47, 50, 51, 54, 55, 59, 62, 63, 66, 67 i 68.

Per últim, entre les set del matí i les vuit del vespre, es deixarà fora de servei i es retiraran les bicicletes de les estacions del Bicing ubicades a l'espai de celebració de la concentració. Es tracta de les ubicades al carrer Aragó, entre el passeig de Sant Joan i el carrer Casanova.; al Passeig de Gràcia, entre els Jardins de Salvador Espriu i la plaça Catalunya i la de la Plaça Catalunya.

Consells a la ciutadania

A banda de reforços en el transport públic, l’Ajuntament de Barcelona també ha fet un seguit de recomanacions pels assistents de la manifestació. Entre diferents mesures, recomanen quedar d’acord amb el lloc de trobada abans de l’esdeveniment, evitar trucades de veu i fer-ho mitjançant missatges de text, així com reduir l’enviament d’imatges o materials audiovisuals a través de la xarxa mòbil.

En cas d’emergències, es recomana utilitzar els telèfons 080, 092 i 112 i si s’assisteix a la manifestació amb infants, es recomana portar-los a coll o de la mà, i identificats amb una polsera o targeta visible amb les dades personals i de contacte de familiars. També tenir especial atenció amb les persones grans i les persones amb discapacitat. Portar la documentació a sobre, no obstaculitzar les vies de pas i respectar el mobiliari urbà són les recomanacions finals de l’Ajuntament de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article