El Parlament insta el Govern a elaborar el nou decret de menjadors escolars aquest curs

Una moció presentada per Catalunya Sí Que es Pot demana que sigui un dret gratuït i universal durant tota l'educació obligatòria


El Parlament ha aprovat aquest divendres una moció per demanar al Govern que elabori, durant aquest curs, el nou decret de menjadors escolars, i actualitzar, d'aquesta manera, el marc legal actual, que data del 1996.

La moció, presentada pel grup parlamentari Catalunya Sí que es Pot, demana que el menjador escolar sigui un dret, gratuït i universal en totes les etapes d'educació obligatòria i es reclama, després de la polèmica per l'esborrany que ha elaborat l'executiu català, més participació de la comunitat educativa i que es prioritzi la contractació i la gestió del servei per part de les famílies, un dels aspectes més polèmics de l'esborrany elaborat pel Departament.

La diputada de CSQP, Jèssica Albiach, ha recalcat que cal considerar l'estona de menjador escolar com una “franja més” de l'horari escolar i per això, justifica que ha de ser gratuït i universal. La moció també demana regular les ràtios d'alumnes i monitors a Infantil, amb un monitor per cada 10 alumnes, a Primària amb un monitor per cada 15 nens, i a Secundària, amb un monitor per cada 25 estudiants. Tot i això, des del Partit Popular, s'ha demanat modificar aquestes ràtios en cas que hi hagi alumnes amb necessitats educatives especials. La diputada María José García Cuevas ha demanat la compareixença de la consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, per explicar els detalls de l'esborrany abans que s'aprovi.

Antoni Balasch, diputat de JxSí, ha recordat que durant els darrers mesos s'han fet esforços per a elaborar aquest nou decret, amb el qual s'hi treballa des del desembre de l'any passat i ja ha estat exposat. Per Balasch, el model treballa per l'equitat, de manera que tothom hi pugui tenir accés i ha obert la porta a una possible tarifació social.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article