La campanya ‘Cap nen sense bigoti’ aconsegueix recaptar 1,2 milions de litres de llet

El pla permet abastir a 25.000 famílies a tot l’Estat espanyol


La campanya impulsada per l’obra social 'La Caixa', 'Cap nen sense bigoti' aconsegueix recaptar un total de 1,2 milions de litres de llet que aniran destinats al Banc d’Aliments. D’aquesta xifra, 400.000 litres provenen de Catalunya. Aquest pla permet alimentar 8.400 famílies catalanes, d’un total de 25.000 a tot el territori espanyol.

Els punts de recollida de la campanya es van habilitar del 12 fins al 23 de juny que permetien fer-ne donacions de forma directa, 5.000 punts hi van haver-hi a l’estat espanyol, 1.415 d’aquests a Catalunya. Es pot continuar fent donacions econòmiques a través de la pàgina web de 'Cap nen sense bigoti', mitjançant l’aplicació ‘CaixaMòbil’ o a través del caixer automàtics del ‘CaixaBank'.

Tal com expliquen els experts, durant la infància, la llet és un dels elements bàsics d’una dieta sana i equilibrada. Ho és perquè és una font excel·lent d’energia, proporciona minerals, vitamines i proteïnes d’un alt valor biològic, fonamentalment per al creixement, el desenvolupament i el manteniment de les estructures corporals.

Això fa que sigui fonamental en l’alimentació en l’etapa infantil i, fins i tot, pot tenir la qualitat de completar nutricionalment una dieta pobre en altres nutrients. De fet, segons els estudis científics, una dieta amb prou lactis pot tenir un efecte positiu en el desenvolupament i creixement dels nens de 6 mesos a 5 anys d’edat que pateixin desnutrició moderada.

Cal destacar, a més, les conseqüències que pot causar a llarg termini una alimentació deficient durant la infantesa. En aquest sentit, els estudis científics exposen que l’endarreriment en el creixement se sol acompanyar de trastorns en el desenvolupament cognitiu i que totes dues coses es poden associar a una alimentació inadequada durant la primera etapa de la vida. A més, pot ser un factor de risc per a l’aparició de malalties en l’etapa adulta.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article