Francesc Martínez de Foix serà homenatjat com a referent del sector de la discapacitat intel·lectual

L’acte comptarà amb la participació del president Carles Puigdemont, representants institucionals i federacions de l’àmbit de la discapacitat, l’esport i el cooperativisme


Representants d'entitats de l'àmbit de la discapacitat intel·lectual i representants d'institucions, entre ells el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, retran homenatge aquest dissabte, 16 de setembre, a Francesc Martínez de Foix, que va morir el passat 17 de juliol als 63 anys.

L’acte tindrà lloc a partir de les 11h a l’edifici INEFC Barcelona i comptarà també amb la participació d’amics, companys i representants del sector de l’esport i el cooperativisme. Entre la resta de representants d'institucions hi assistirà la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, el secretari general de l’esport, Gerard Figueras, i la tinenta d’alcaldia de drets socials de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz.

L’acte serà conduït pel periodista esportiu de TV3 Bernat Soler, juntament amb l’actriu Marta Bayarri, els periodistes Pitu Abril i Josep Maria Soro, i l’equip de TEB Vist, una televisió online feta per persones amb discapacitat intel·lectual que va ser impulsada pel mateix Francesc Martínez de Foix (http://www.teb.org/tebvist). L’homenatge comptarà també amb la presència d’artistes com Tortell Poltrona, Toni Albà o Txell Sust.

Al llarg de la seva trajectòria professional, Francesc Martínez de Foix va destacar pel seu compromís amb les persones amb discapacitat intel·lectual i amb els valors del cooperativisme i l’economia social. Va dirigir el Grup Cooperatiu TEB i va impulsar i presidir la Federació Catalana d'Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL) i Special Olympics Catalunya i Espanya. També va ser vicepresident de la Federació Dincat-Plena Inclusió i membre del consell rector de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. Al 2012 va rebre la Creu Sant Jordi.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article