L’ús de sensors al servei de les persones, el tema de debat de les 7es Jornades TIC Salut i Social

La UVic acollirà l'esdeveniment on també es reflexionarà sobre els límits entre l’ètica i l’ús de la tecnologia


La UVic acollirà la setena edició de les Jornades R+D+I Tic Salut i Social el pròxim 28 de setembre. Es tracta d’una matinal que tractarà sobre la influència que tenen els sensors sobre les persones i l’espai públic i que comptarà amb un recull d’experiències institucionals i empresarials.

Les Jornades, que tindran lloc a l’Aula Magna de la UVic, començaran amb un debat sobre els límits entre l’ètica i la tecnologia a través d’un diàleg entre el doctor en filosofia Joan Canimas i l’artista i membre de la Cyborg Foundation Manel Muñoz. El debat vol fer reflexionar sobre la idoneïtat o no de fixar límits a l’aplicació de les noves tecnologies en l’àmbit personal i col·lectiu.

Els sensors són dispositius elèctrics o mecànics que converteixen magnituds físiques com la temperatura, la pressió, els sons, la llum o la contaminació atmosfèrica en valors mesurables que poden servir com a alertes o eines de monitorització de la salut o de l’àmbit social. En aquest sentit, l'ús d'aquests dispositius s’està convertint en un element tecnològic clau per millorar la qualitat de vida a través de l’aplicació i l'ús de dades que poden predir situacions susceptibles de millora.

Durant les Jornades es presentaran algunes experiències d’empreses i institucions com la Generalitat, la Diputació, l'Ajuntament de Vic, el Govern de les Illes Balears o de regions franceses dins l’Euroregió Pirineus-Mediterrània. Per exemple, es coneixeran pràctiques de monitorització de la contaminació per tal de revertir-ne els efectes sobre la salut o l’ús de sensors a domicili per detectar caigudes o problemes de mobilitat de persones grans.

Les jornades R-D-I TIC Salut i Social

Les Jornades R+D+I TIC Salut i Social, les cinc primeres edicions de les quals es van fer a Girona, volen potenciar i donar a conèixer les eines TIC aplicades a l’àmbit de la Salut i el Benestar Social. La darrera edició, la sisena, ja es va fer a Vic amb la participació de 450 persones, i durant dos dies es van presentar 168 projectes de recerca. La d'enguany és una jornada divulgativa d’un matí de durada. Serà novament l’any que ve quan la recerca i la innovació hi tornaran a tenir, durant dos dies, el màxim protagonisme.

Aquesta trobada l'organitza la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, la Fundació TICSalut, el Consorci Hospitalari de Vic, l’Institut Català de la Salut, la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, l’EAP de Vic, l’EAP d’Osona Sud, Alt Congost i l’ABS de Centelles i Creacció.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article