Les noves tarifes de l’escola bressol enfronten l‘Ajuntament de Barcelona amb una trentena d’AMPA

El consistori assegura que el 60% de les famílies pagarà menys que l’any passat

Les famílies alerten que s’ha apujat la quota a les rendes mitjanes i a les molt baixes


L’Ajuntament de Barcelona assegura que el 60% de les famílies paga menys per l'escola bressol pública amb el nou sistema de tarifació social que s’ha instaurat aquest curs, mentre que el 10% paga el mateix i el 30% ha vist la seva tarifa incrementada. Una trentena d'AMPA alerten, però, que s'ha apujat la quota a les rendes mitjanes i a les molt baixes.

Per una banda, l’Ajuntament ha remarcat que s’han complert les previsions que tenien. Davant les crítiques de les AMPA, la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, defensa que aquest és un sistema “més just” per aconseguir que tothom faci el mateix esforç en funció de la seva renda. A més, en l'estudi que ha fet públic el consistori, també remarquen que s’han reduït les ràtios a 32 centres i que han augmentat un 16% els projectes d’innovació.

Per altra banda, des de les AMPA asseguren que les noves tarifes han motivat que les famílies amb les rendes més baixes passin a pagar de 0 a 50 euros, i que les famílies de rendes mitjanes hagin d'invertir fins a 395 euros, en comptes dels 290 euros de l'any anterior. Per això, reclamen “una tarifació més inclusiva i integradora, que tendeixi a la gratuïtat”.

Ortiz, en canvi, ha insistit que, al seu parer, “s’ha de mirar la fotografia global”. També ha aprofitat per reclamar a la Generalitat que torni a aportar recursos a l'educació infantil, i ha recordat que des del 2012 no posa ni un euro quan es tracta d’una competència seva.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article