Professors de Filosofia alerten de la pèrdua de pes de l’assignatura a la Selectivitat

Gairebé 4.000 professionals han signat un manifest perquè el Govern mantingui la matèria a la fase general de les PAU i no passi a formar part de les proves específiques


Professors de secundària han reclamat al Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) que repensi el canvi del pes de l’assignatura d’Història de la Filosofia a les proves d’accés a la universitat (PAU), que segons una nova modificació deixaria d’estar entre els exàmens de la fase general i passaria a ser part de les proves específiques en les PAU del 2018.

El passat 6 de setembre els centres de secundària de Catalunya van rebre una carta de la Secretaria d’Universitats del Departament d’Empresa Coneixement i Recerca anunciant que, en les proves d’accés a la universitat 2018, la matèria d’Història de la Filosofia s’examinarà en la fase específica, és a dir, que deixarà de ser matèria comuna en la fase general a totes les modalitats del Batxillerat.

Aquesta decisió ha vingut acompanyada d’un allau de crítiques de professors que consideren que provoca una rebaixa en la valoració de l’assignatura. A partir d’ara, els estudiants que vulguin fer la Selectivitat al juny ja no podran escollir a la fase general entre Història i Història de la Filosofia –tal com ha passat en els últims anys–, sinó que hauran d’examinar-se obligatòriament de la primera.

Per la seva banda, el Govern considera que amb el pas de l’assignatura a les proves específiques, l’assignatura d’Història de la Filosofia guanya “rellevància” i fa que el resultat ponderi més per a aquells alumnes que volen cursar estudis d’Humanitats o Ciències Socials.

Davant d’aquest canvi imminent -que no ha donat marge a la discussió ni al consens-, els professors d’Història de la Filosofia han signat un manifest que volen fer arribar a la Secretaria d’Universitats de la Generalitat perquè “es faci enrere aquesta modificació de les PAU” i es “promocioni de veritat” aquesta assignatura que “posa al centre la reflexió i l’esperit crític”.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article