El servei a 300 infants aquest curs consolida el projecte de les escoles bressol rurals

Uns 62 municipis petits ja disposen d’una llar d’infants per a menys de deu alumnes


Després que el Departament d’Ensenyament iniciés fa tres anys una prova pilot per engegar escoles bressol en pobles petits que no en tenien, el projecte està plenament consolidat i s’hi donarà continuïtat sempre que els ajuntaments el vulguin mantenir. Així ho ha explicat a l'ACN la directora general d'Educació Infantil i Primària, Carme Ortoll, que ha reconegut que és un projecte “molt valorat” per mestres, famílies i escoles.

Ortoll ha explicat que, després dels primers sis pobles que s’hi van adherir de manera experimental, el curs passat s’hi van sumar 49 escoles més, i enguany ja se n'han afegit set, cosa que suposa que les bressol rurals s'han estès fins a 62 municipis i donen servei a més de 300 infants.

Cada escola bressol rural té entre tres i cinc alumnes, de mitjana, de manera que aquests infants, que no disposin de llar d'infants al mateix municipi, eviten haver-se de desplaçar en cotxe a altres pobles per gaudir d'aquest servei. Per fer-ho possible, l’ajuntament interessat, amb el vistiplau de l'escola, es posa d'acord amb el Departament d’Ensenyament.

Si l'espai és l'adequat, i hi ha possibilitat d'adaptar-lo als infants d'entre un i tres anys a qui va dirigida la iniciativa, Ensenyament, ha reconegut Ortoll, no hi posa cap inconvenient. Hi ha diferents fórmules, i per tant, en alguns municipis, els alumnes més menuts poden compartir espais amb els de segon cicle d’Educació Infantil, i en d’altres, estar en edificis separats.

La direcció pedagògica però, és compartida, i precisament és Ensenyament qui prepara, amb l'escola, la formació concreta de l'educador que es contracta per fer-se càrrec del grup de què seran tutors.

En només tres anys, el projecte ha arribat a més de 300 infants. El primer curs que es va posar en marxa, van ser fins a 6 escoles el curs 2015-2016, amb 40 grups. L'any passat, la iniciativa es va estendre a 49 escoles més, i aquest curs 2017-2018, s'hi han sumat l'escola Sagrat Cor de Solivella (Conca de Barberà), l'escola Les Comes de Rodonyà (Alt Camp), l'escola La Barqueta, d'Alió (Alt Camp), l'escola El Terrall de Castellserà (Urgell), l'escola La Granadella, de la Granadella (Les Garrigues), l'escola de Les Oliveres de Cabrera d'Anoia (Anoia) i l'escola Esqueix de Monistrol de Calders (Bages).

Alguns ajuntaments interessats en el projecte han hagut de renunciar-hi per no tenir les instal·lacions adequades per als infants més petits, d'entre un i dos anys, però s’està treballant per a que els propers cursos sigui possible acabar-ho d’ampliar.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article