Les famílies de Barcelona podran revisar el preu de les escoles bressol durant el curs

Es valoraran només els casos en què hi hagi canvis substancials en l’economia de la llar per naixement, divorci o diferència d’ingressos


Les famílies de Barcelona podran sol·licitar una revisió del preu de l’escola bressol municipal durant el curs si pateixen canvis substancials en l’economia de la llar. Així ho ha anunciat el comissionat d‘Educació del consistori, Miquel Àngel Essomba, que ha explicat que l’Ajuntament crearà una comissió a partir del novembre per analitzar aquests casos.

D’aquesta manera, la comissió comprovarà que, efectivament, les famílies han registrat canvis personals o econòmics importants. De moment, es contemplen tres situacions: un naixement o adopció, un divorci o separació legal o bé una diferència en els ingressos de la unitat familiar.

Aquesta és una mesura que s’aplica, segons Essomba, per millorar l’aplicació de la tarifació social que aquest curs ha entrat en vigor a les llars d'infants públiques i que una trentena d’AMPA criticaven. Aquestes noves tarifes estableixen deu preus diferents en funció de la renda de la família.

De fet, la trentena d’AMPA van denunciar la setmana passada que les noves tarifes han motivat que les famílies amb les rendes més baixes passin a pagar de 0 a 50 euros, i que les famílies de rendes mitjanes hagin d'invertir fins a 395 euros, en comptes dels 290 euros de l'any anterior. Per això, reclamen “una tarifació més inclusiva i integradora, que tendeixi a la gratuïtat”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article