Salut reconeix la tasca dels professionals sanitaris per la seva actuació durant el 17-A

S’han lliurat 24 plaques de reconeixement a representants del Sistema d'Emergències Mèdiques


Els professionals sanitaris, que es van mobilitzar per atendre les víctimes dels atemptats del 17 d’agost a Barcelona i Cambrils, han obtingut el reconeixement del departament de Salut.

L’acte, celebrat el dijous 21 de setembre, a l'Hospital Vall d'Hebron, ha comptat amb la presència del conseller de Salut, Antoni Comín, amb l’alcadessa de Barcelona, Ada Colau, i la de Cambrils, Camí Mendoza.

Comín ha remarcat especialment el paper dels professionals dels hospitals, dels centres d’urgències d’atenció primària (CUAP), dels centres d’atenció primària (CAP) i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), a qui ha agraït i reconegut la capacitat de resposta immediata, professionalitat, dedicació i valentia. “Estem orgullosos dels professionals del nostre sistema de salut”.

La ràpida resposta va caracteritzar l'atenció assistencial

Durant l'acte s’han lliurat 24 plaques de reconeixement a representants del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i de tots els centres on van ser ateses les persones afectades pels atemptats. Sis professionals que van haver d’atendre les víctimes han exposat el seu testimoni, coincidint en destacar la ràpida resposta, tant amb l’atenció assistencial com amb l’obertura immediata de quiròfans, entre tres i quatre per hospital.

També s'ha destacat el treball en xarxa i la col·laboració i la implicació de tots els treballadors dels centres assistencials, que des del punt de vista tècnic es van gestionar gràcies a l’aplicació del protocol per a incidents amb múltiples víctimes (IMV) del Consorci Sanitari de Barcelona (CSB).

“El 17A hi va haver qui va manllevar moltes vides, però molta gent la va salvar gràcies a vosaltres” , els ha dit Comín, qui ha reconegut la seva vocació i solidaritat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article