Els estudiants ocupen el Rectorat de la UB de forma “indefinida” contra la repressió

A la Universitat de Lleida o la de Girona els estudiants també se sumen a les mobilitzacions, igual que a altres centres educatius


Aquest divendres, els universitaris han ocupat el Rectorat de la Universitat de Barcelona de forma “indefinida” en protesta per la repressió de l'Estat i en favor del Referèndum de l'1-O. Des de primera hora del matí, els estudiants han marxat de les facultats en manifestació i s'han aplegat davant de la plaça de la Universitat de Barcelona.

Passat el migdia, han decidit ocupar l'edifici central de la UB i han penjat de la façana del pati de Lletres de l'edifici històric una programació amb activitats, concerts i dinars populars. Criden a tots els joves a assistir als actes i està previst que hi participin el diputat Gabriel Rufian i l'activista Pau Llonch, entre d'altres.

“Hem de ser als carrers i a tots els espais públics. Guanyarem i no passaran!”, han reblat a les xarxes socials diverses associacions d'estudiants. També en diverses ciutats i pobles del país, estudiants i professorat d'institut i universitats han decidit no fer classes, com passa a la Universitat de Lleida o a la Universitat de Girona.

A Girona s‘han concentrat unes 5.000 persones entre estudiants, personal docent i membres del PAS, a la plaça de les Àligues del barri vell on s'han llegit dos manifestos. La manifestació ha continuat per la Catedral de Girona, on s'han concentrat de nou a les escales i han cantat Els Segadors. El recorregut ha finalitzat al pati de les magnòlies de l'edifici de la Generalitat on s'han llegit de nous els manifestos.

Aquest dimecres els sindicats majoritaris, com l'USTEC-STEs o la CGT, van cridar “contra l’estat d’excepció i en defensa de la democràcia” i van demanar que a l'hora de l’esbarjo professors i alumnes sortissin a les portes d’escoles i instituts per reclamar els drets de la ciutadania. També la Federació de Pares i Mares d'Alumnat de Catalunya va condemnar dimecres en un comunicat qualsevol acció contrària a la democràcia, drets i llibertats fonamentals.

Així mateix, el Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes, que agrupa a gairebé una vintena d'assemblees i organitzacions estudiantils, ha proposat des de dijous en un manifest “pactar una aturada general indefinida i unitària de totes les universitats catalanes”, instar al govern espanyol que abandoni “les actituds repressives” i garantir que totes les actuacions es puguin dur a terme de forma ”pacífica i cívica”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article