Ensenyament replica al ministre i nega que els professors adoctrinin l’alumnat per protestar

Méndez de Vigo ha amenaçat amb “expedients informatius” els docents que cridin a les manifestacions


El Ministre de Cultura i Educació, Íñigo Méndez de Vigo, ha demanat a la inspecció del Ministeri d'Educació que obri un expedient informatiu per investigar suposades instruccions de docents a alumnes de centres educatius catalans per no anar a classe per manifestar-se per l'1-O. Ensenyament nega, en canvi, que els centres educatius catalans donin instruccions a l’alumnat per anar a protestar.

Méndez de Vigo ha assegurat que “respecta” la feina dels docents però adverteix que “la seva tasca no és adoctrinar ni agafar nens de poca edat i portar-los a manifestacions”. El ministre –que també és portaveu del govern espanyol- ha explicat que han tingut coneixement d'aquestes suposades instruccions a través d'informacions periodístiques. Ha citat, en concret, els casos de dos instituts públics d'Olot i Manresa de què se n'ha fet ressò el digital OKDiario.

En el primer cas, el diari assegura que el centre ha enviat una carta als pares demanant autorització perquè els menors puguin assistir a una concentració davant l'ajuntament. En el cas de Manresa, els professors haurien anat conjuntament amb els alumnes a protestar davant la comissaria de la policia espanyola. “Volem saber si en algun centre s'han donat consignes perquè els alumnes no vagin a classe i, en canvi, participin de les manifestacions”, ha defensat el ministre.

Així mateix, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha avisat als directors d'instituts que no poden permetre actes vinculants amb el referèndum de l'1-O i els adverteix que podrien incórrer en responsabilitats "penals" si ho fan.

Una decisió dels mateixos alumnes i de les seves famílies

Tanmateix, el Departament d'Ensenyament ha negat que els centres educatius catalans hagin donat instruccions als seus alumnes per assistir a manifestacions de suport a l'1-O en horari lectiu. Fonts de la conselleria han explicat a l'ACN que ni la Generalitat ni els propis centres han donat cap mena d'instrucció als alumnes ni han fet cap crida a participar a les mobilitzacions.

Pel que fa al cas d'Olot, la conselleria ha aclarit que van ser els mateixos alumnes i pares dels instituts públics de la ciutat que van acordar assistir a una concentració que s'havia convocat a dos quarts de dues del migdia davant de l'ajuntament i que els mateixos alumnes són els que van redactar i distribuir una autorització perquè els menors poguessin assistir a la protesta.

També en el cas de Manresa, el govern català ha negat les informacions que s'han publicat i ha assegurat que els alumnes van assistir per decisió pròpia a una concentració que s'havia organitzat a la ciutat pels sindicats estudiantils.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article