Entitats i sindicats creen la Taula per la Democràcia en defensa de les institucions catalanes

La iniciativa vol ser un espai de diàleg que el grup impulsor ha considerat necessari “davant la vulneració de drets”


Entitats, sindicats i organitzacions de la societat civil catalana han creat la Taula per la Democràcia, un espai de diàleg “per donar una resposta unitària i coordinada en defensa de les institucions catalanes davant la vulneració d’aquests drets que s’està produint els darrers dies“.

El grup impulsor d’aquesta Taula per la Democràcia està format per l'Associació Catalana d’Universitats Públiques ACUP, l’Assemblea Nacional Catalana, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, Comissions Obreres, la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya CONFAVC, la Federació d’Assemblees de Pares i Mares de Catalunya (FaPaC), LaFede.cat, Òmnium Cultural, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya UFEC, la UGT i la Unió de Pagesos.

La presentació de la Taula i del manifest tindrà lloc el proper dimecres 27 de setembre a la una del migdia a la terrassa del Museu d’Història de Catalunya.​ En el transcurs d'aquest cap de setmana s'ha aconseguit constituir el grup impulsor d'aquesta iniciativa que en principi va estar dissenyada pels sindicats CCOO, UGT, ANC i Òmnium. Aquestes entitats han volgut que la presentació d'aquesta plataforma, que es farà aquest dimecres, es fes amb un ampli grup d'entitats amb l'objectiu de donar el màxim protagonisme a la societat civil.

Les entitats impulsores d'aquesta iniciativa “cívica” han consensuat durant aquest cap de setmana el nom de la plataforma i estan treballant aquestes hores en ampliar el nombre d'adhesions per aconseguir la màxima representativitat de la societat civil catalana. La Taula per la Democràcia vol que les respostes que s'organitzin davant de les “agressions” contra els drets fonamentals no tinguin un protagonisme concret d'alguna de les organitzacions sinó que sigui una resposta del conjunt de la societat civil.

En relació amb les possibles actuacions que es puguin convocar per aquesta plataforma, els primers impulsors han assegurat que “tot és obert” i dependrà de la decisió dels integrants d'aquest “espai comú” o taula de reacció ràpida. Els impulsors han matisat que més que respostes de naturalesa laboral es busquen respostes de “caràcter cívic” que impliquin a tota la societat i no només a l'activitat laboral. En aquesta línia, s'han posat sobre la taula possibles iniciatives com “aturades cíviques” o, fins i tot, en un cas molt extrem, crides a “la paralització del país”.

CGT, COS, IAC i Intersindical-CSC convoquen una vaga general el 3 d'octubre

Paral·lelament, la Confederació General de Treballadors (CGT) de Catalunya ha presentat un preavís de convocatòria de vaga general a Catalunya que s’ha fixat per al 3 d’octubre, a la que s'hi han sumat COS, IAC i Intersindicatl-CSC. La UGT considera “precipitada” la convocatòria perquè recorda que la celebració d'una vaga general requereix d'un llarg període de mobilitzacions prèvies i CCOO s'ha mostrat també inicialment en contra de la convocatòria d'una vaga general.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article