Els estudiants convoquen una vaga educativa perquè “la democràcia no se suspèn”

El SEPC i la plataforma Universitats per la República organitzen durant tota la setmana debats a favor del Referèndum


El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i la plataforma Universitats per la República convoquen els universitaris a una vaga general educativa el 28 i 29 de setembre. “Som hereves de les lluites que ens precedeixen, perquè solament sabent d’on venim podrem decidir on anem”, asseguren des del SEPC en un comunicat. Per això, i tot recordant les lluites contra Bolonya i La Caputxinada, criden per “la dignitat, la resistència i l’apoderament” i en favor del Referèndum, sempre des de la no-violència.

Consideren ambdues entitats representants dels estudiants que la ciutadania no pot renunciar a “autodeterminar-se” i demanen una “resposta popular unida i organitzada”. El portaveu de Universitats per la República, a més, ha recordat que Catalunya pateix “per part de l’Estat espanyol un estat d’excepció i persecució judicial i policial”. Per això, han reclamat la retirada dels càrrecs contra els detinguts.

De fet, des d’aquest cap de setmana, els estudiants que ocupen simbòlicament l’edifici històric de la Universitat de Barcelona informen els veïns i les veïnes d’on han d’anar a votar i reparteixen paperetes oficials. Sota el hashtag #caputxinada2017, han organitzat durant tota la setmana tot d’activitats, debats i xerrades. Entre d’altres, aquest dimarts a la tarda està convocada una vídeo-conferència amb l’activista Julian Assange, de Wikileaks.

També han denunciat que aquest dilluns de matinada un militant d’Arran Jovent ha estat agredit físicament mentre penjava cartells. Com a resposta, asseguren, faran encara més campanya de difusió de l’1-O. Així mateix, ahir dilluns la Universitat de Lleida va ser ocupada en un acte simbòlic pels estudiants i aquest dimarts ha aprovat una declaració institucional de suport a l'1-O. Arreu del país, diverses facultats i universitats, com l'Escola Massana, també convoquen alumnes, professors i PAS a xerrades i activitats en defensa dels drets humans i la democràcia.

La “lluita”, també als instituts

En paral·lel, el SEPC ha convocat una altra vaga als instituts de secundària els dies 27 i 28 de setembre. La formació convoca l'aturada per “organitzar” estudiants i comunitat educativa “en defensa” del referèndum d'autodeterminació. Atès que els estudiants de secundària no podran votar l'1-O, el SEPC entén que la seva “lluita” ha de ser “visibilitzada”. La formació també recorda que el moviment estudiantil “ha estat a l'alçada de tots els moments polítics que s'ha viscut en aquest país” i afirma que aquest cop “no serà diferent”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article