Els Bombers de Barcelona s’ofereixen a fer de cordó de seguretat en futures manifestacions

El cos impugnarà judicialment l’ordre de l’Ajuntament que els ha obligat a retirar les pancartes en favor del Referèndum


Els Bombers de Barcelona han decidit en assemblea aquest dimarts quina posició prendran com a cos de seguretat en relació amb el Referèndum. En una sèrie de set piulades, el sindicat Comissions Obreres ha resumit l’acord que, d’entrada, contempla un manifest “en contra dels atacs als drets fonamentals duts a terme els darrers dies”. A més, els Bombers de Barcelona apunten altres accions.

Així, expliquen que impugnaran judicialment l’ordre del servei en què es limita el dret d’expressió i manifestació dels Bombers. Aquesta setmana, alguns parcs del cos lluïen pancartes amb el lema ‘Democràcia’ i van ser retirades, a la força, per l’Ajuntament de Barcelona, que va al·legar que fer propaganda del Referèndum podia perjudicar els funcionaris públics. Tanmateix, els Bombers es van mostrar contraris i ara emprendran mesures legals per poder mantenir la protesta.

Així mateix, estan disposats a fer de cordó de seguretat en el possibles mobilitzacions pacífiques promogudes per l’Assemblea Nacional Catalana. A més, asseguren que assistiran conjuntament a les manifestacions i concentracions identificats com a bombers amb l’uniforme, però només si la concentració és específicament organitzada des del col·lectiu.

També insten a la Plataforma de Bombers de Barcelona a gestionar la caixa de resistència en previsió de “futures sancions al col·lectiu” i es refermen en la voluntat de mantenir els missatges de suport “a la democràcia i als drets fonamentals”, tant en parcs com en vehicles.

Els Bombers de la Catalunya Central també donaran suport a l'1-O

Tal com ha avançat Nació Digital, els Bombers de la regió central de Catalunya també van aprovar diumenge passat en assemblea posar-se al costat del referèndum previst pel pròxim 1 d'octubre per fer tasques de “seguretat“ i “emergència“ i establir un “cordó de seguretat“, si és necessari, per garantir el correcte funcionament de la jornada electoral. En el manifest dels Bombers per la Independència de la sectorial de l'ANC també fan una crida “a la resistència pacífica davant de qualsevol acte de violència”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article