La comunitat educativa impedirà els precintes l’1-O amb activitats a les escoles

Entitats i sindicats creen un web perquè els voluntaris s’inscriguin a les accions de cada col·legi electoral


L’1-O infants, professors i famílies obriran les escoles de Catalunya per fer-hi activitats infantils o, si cal, tancades. D’aquesta manera, la comunitat educativa vol impedir que es precintin els col·legis electorals, tal com ha ordenat la Fiscalia a les forces policials.

“Volem fer un pas endavant en la defensa del referèndum”, anuncien en un manifest les principals entitats i sindicats de la comunitat educativa. Asseguren que, perquè el pròxim diumenge la jornada del Referèndum es desenvolupi amb total normalitat i tothom pugui anar a votar, “obriran els centres com cada dia per treballar per la diversitat, la inclusió, la llibertat, la tolerància, el respecte i la democràcia”.

Josep Maria Cervelló, el portaveu de Som Escola, una de les entitats convocants, ha afirmat que “la imatge d’escoles precintades és ignominiosa” perquè l’escola és una institució ciutadana oberta a tothom. De fet, els impulsors han afirmat durant la presentació que no busquen la “col·lisió” amb les forces policials, sinó que les escoles donin una lliçó de democràcia.

Per tal que aquesta crida arribi a tots els centres educatius, han creat una pàgina web, escolesobertes.eu, en què els voluntaris s’hi poden inscriure seleccionant el seu col·legi electoral. Serà la comunitat educativa de cada centre l’encarregada d’organitzar els ciutadans que s’hagin compromès.

Algunes recomanacions per als voluntaris

Al web, un cop el voluntari s’ha inscrit, les entitats convocants hi han volgut fer una llista de recomanacions de cara al Referèndum. Així, demanen que s’estigui atent a les pautes del responsable del col·legi electoral, se suggereix que només es consultin fonts oficials d’informació per evitar els rumors, que es faci prevaldre sempre un tarannà pacífic, serè, calmat i festiu, i es recorda que cal portar roba còmoda, aigua i menjar.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article