Neix el Centre per la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya

El nou projecte ha establert una aliança estratègica amb el Consorci d’innovació mèdic-tecnològica de Boston


Millorar el benestar dels ciutadans és l’objectiu final del Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores (CIMTI). El centre, que ha estat presentat aquest dimarts a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, vol posar en valor la innovació dels sistema de salut i social promovent projectes que tinguin un gran impacte sobre la millora i el benestar dels pacients.

Segons han posat de manifest els experts, el CIMTI persegueix la generació de noves solucions d’alt impacte social en l’àmbit dels dispositius mèdic-tecnològics a partir d’iniciatives disruptives d’abast internacional. “El que busquem és l'impacte en salut i no només la tecnologia per la tecnologia”, ha dit Ramón Maspons, director de l'Oficina d'Innovació de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya.

En aquest sentit, el CIMTI vol servir com a catalitzador que aglutini el coneixement de clínics i tecnòlegs per ajudar als organismes d’investigació del Sistema de Salut Català a impulsar el desenvolupament, comercialització i adopció de noves tecnologies i dispositius mèdics per al tractament dels principals problemes sanitaris.

El nou centre ha creat aliances estratègiques amb el CIMTI de Boston

El CIMTI s'ha emmirallat en el CIMTI de Boston (Consorci d’innovació mèdic-tecnològica), l'entitat que ha aconseguit fer arribar les iniciatives innovadores als pacients mitjançant la col·laboració entre experts. A més, el nou projecte català ha establert una aliança estratègica amb aquest centre de Boston.

Cada any, un comitè d’experts internacional, extern i independent, seleccionarà entre 10 i 20 projectes que es desenvoluparan en el centre. Aquests projectes rebran suport tècnic especialitzat per portar-lo a maximitzar l’impacte al sistema sanitari. I ho faran a través del  “programa impacte” que proporciona als innovadors suport i experiència especialitzada en àrees que permetran la generació d’impacte com la protecció de la propietat intel·lectual, la valorització d’actius intangibles, la cerca de finançament o la transferència de tecnologies, entre d’altres.

El conseller de Salut, Toni Comín, ha destacat que el nou projecte representa una “estructura d'Estat" i ha assegurat també que la clau del CIMTI i l'element que el legitima és “Ia manera de valorar l'impacte dels projectes”.

En aquesta línia, el titular de Salut ha assenyalat que el CIMTI ha nascut “per millorar el diàleg entre els diferents ecosistemes”, ja que, segons ha reconegut Comín “el sistema de salut està cridat a ser un tractor de la transformació del model econòmic i social d'aquest país”.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article